Kaip pranešė savivaldybė, Sakurų parko sodinimą inicijavusi bendrovė „INTUS Windows“ miestui padovanojo 30 dekoratyvinių medžių, o kitais metais planuojama pasodinti dar 60.

Akcija skirta lietuviams žinomiausiam japonui Čijunei Sugiharai ir jo nuopelnams žmogiškumui atminti.

Sakurų sodinimo akciją inicijavusios JAV bendrovės „INTUS Windows“ Šiauliuose vadovas Karolis Dieliautas pasidžiaugė, kad galėjo prisidėti prie įmonės Jungtinėse Amerikos Valstijose vykdomos aplinkosauginės programos „Vienas langas – vienas medis“.

Pasitarus su Šiaulių savivaldybe, buvo nuspręsta pradėti sakurų (japoniškų vyšnių) parko sodinimą. Sakuros įvairiose šalyse yra tarsi japoniškos kultūros atstovės.

Tokio parko įkūrimas Šiauliuose labai simboliškas, nes 2020-ieji yra paskelbti Japonijos vicekonsulo Čijunės Sugiharos metais, Antrojo pasaulinio karo metais išdavusio Japonijos tranzitines vizas žydų tautybės žmonėms ir taip išgelbėjusio daugiau kaip 6 000 žmonių gyvybių, taip pat Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)