Šiais metais šventinę nuotaiką Užgavėnėse skleis Žemaitijos nacionalinio parko folkloro ansamblis „Platelē“, atvešiantis į Šiaulius tikras žemaitiškas tradicijas; Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Raudėnų filialo kolektyvai „Jaunimėlis“ ir „Gerviki“; Gegužių progimnazijos folkloro ansamblis „Gasužis“ ir tautinių šokių būrelis „Juostinas“; Dainų muzikos mokyklos folkloro ansamblis „Vieversėlis“; Lietuvos tautodailininkų Šiaulių skyriaus folkloro ansamblis „Margulis“. Skambės ne tik lietuviškos ir žemaitiškos melodijos – Ukrainiečių asociacija „Karpatai“ jau trečius metus iš eilės šventės lankytojus kviečia pajudėti ir pagal trankią ukrainietišką muziką. Jiems nenusileis ir šventėje dalyvausiantys rusų bei baltarusių tautinių bendrijų artistai, rašoma pranešime spaudai.

Lankytojų lauks gardūs blynai bei kiti Užgavėnių valgiai, Šiaulių universiteto Botanikos sodo specialistų verdama žolelių arbata, daugelį tiesiog nustebins ir spalvingas bei turtingas Užgavėnių jomarkas. Veiks pirtis ant ratų „Angelai ir demonai“, kurioje bus puiki proga pasikaitinti, jei kas netyčia sužvarbtų. Pernai tie, kurie patikrino pirtelės garą, liko labai patenkinti, tad nepakartojamus įspūdžius galime pažadėti ir šių metų šventės dalyviams.

Visą popietę bus galima pajodinėti Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro žirgais. Gamtininkai žadėjo, kad žirgo dydį bus galima pasirinkti pagal raitelio ūgį.

Sušalti nebus kaip: šokiai ir dainos prie laužo, Kanapinio ir Lašininio kova, Morės deginimas sušildys kiekvieną muziejaus lankytoją.

Daugelis jau pastebėjo, kad šiais metais žiemos lyg ir nebuvo. Tai gal nereikia ir Užgavėnių? Atsakydami skeptikams, muziejininkai primena – per Užgavėnes ne tik varoma žiema, bet ir kviečiamas pavasaris. Tad šiauliečius ir miesto svečius, pasiilgusius pavasario, raginame atvykti pašėlti prie malūno. Juk ilgėjant dienoms, taip norisi susiburti į krūvą, drauge pasilinksminti.

Užgavėnės Žaliūkių malūnininko sodyboje vyks iki 17 val.

Organizatorius – Šiaulių „Aušros“ muziejus, rėmėjos: Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių miesto savivaldybė, draugai: Šiaulių universiteto botanikos sodas, pirtis ant ratų „Angelai ir demonai“, Šiaulių jaunųjų gamtininkų centras

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)