Kelintus metus iš eilės didžiausiame Lietuvos dvare rengiami skulptūrų festivaliai – ryškūs, kupini fantazijos, naujausių specialiųjų šviesos efektų ir muzikos. Kasmet palaipsniui didėja ir festivalių apimtis, skulptūrų skaičius, bene visos kompozicijos yra kuriamos būtent dvarui, daugiau niekur pasaulyje neeksponuojamos, yra specialiai pritaikomos prie dvarvietės kraštovaizdžio.

Festivaliui buvo sukurtas ir garso takelis, kuris taps neatskiriama šventinio periodo dalimi net ir už festivalio ribų.

Pagrindinis festivalio įkvėpimas vis dar išlieka neišsemiamas Luiso Kerolio pasakos „Alisa stebuklų šalyje“ pasaulis su iliuzijomis, stebuklais, magiškais personažais, cirko elementais, kurie perkels į kitą realybę, sukurtą šviesos ir garso technologijomis, kurios ne sykį leis suabejoti kas yra tikra, o kas tik iliuzija.

Pasak Pakruojo dvaro Barono, tai bus ryškiausias reginys, kuris sukvies ištroškusius kerinčių vaizdų į magišką šviesos kelionę žiemos tamsybių metu po stebuklingą pasaulį, įsikvėpti naujiems metams ir naujiems darbams.

Šventinę nuotaiką renginyje taip pat kurstys spalvingi personažai, kalėdinė mugė, atrakcionų parkas ir dvariško gyvenimo potyriai.

Didžiausias žiemos festivalis Pakruojo dvare prasidės jau lapkričio 27 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)