Klaipėdos ir Respublikos gatvių atkarpose darbai vyksta spėriai – šaligatviai pakloti, šviestuvai sustatyti ir jau pradėtos kloti trinkelės važiuojamojoje Klaipėdos gatvės dalyje.

Orai palankūs darbams

Projekto „Laisvės aikštės ir jos prieigų kompleksinis sutvarkymas“ vadovė Vita Bubliauskaitė teigė, kad Klaipėdos gatvės važiuojamojoje dalyje trinkelės pradėtos kloti nuo Laisvės aikštės pusės.

„Orai buvo palankūs, todėl ir buvo galima pradėti kloti trinkeles važiuojamojoje gatvės dalyje. Tačiau meteorologai pranašauja atšalimą ir trinkelių klojimo darbai sustos. Stojus šalčiams, trinkelių kloti negalima, nes šaltis stingdo smėlį ir trinkelės sugula netaisyklingai“, – aiškino projekto vadovė ir sakė, kad šiuo metu Klaipėdos gatvėje klojamos tamsaus betono trinkelės šiurkštinančiu paviršiumi.

Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

Trispalvės trinkelės gula aikštėje

Pasak V. Bubliauskaitės, Laisvės aikštėje taipogi vyksta remonto darbai.

„Pietinėje aikštės dalyje intensyviai ardomos senos trinkelės ir tvirtinamas paviršius – vyksta pasiruošimas naujų trinkelių klojimui. Ši aikštės dalis bus grindžiama trinkelėmis, kurios išardytos iš šiaurinės aikštės dalies. Šiaurinėje aikštės dalyje jau pradėtos kloti naujos trinkelės. Jos trijų spalvų – juodos, pilkos ir beveik baltos, Darbai vyksta, nes žiema palanki darbams. Jeigu viskas vyks pagal planą, projektas bus įgyvendintas per šiuos metus“, – aiškino projekto vadovė ir tęsė:

„Jeigu žiema nesustabdys darbų, netrukus bus pradėta ardyti šaligatvius Vasario 16-osios gatvėje. Ardyti pradėtume nuo Panevėžio rajono savivaldybės link miesto centro. Taip pat nauji šaligatviai bus klojami ir Elektros gatvėje. Minimose gatvėse bus tvarkomi pietinės pusės šaligatviai, o kai kuriose vietose ir šiaurinės dalies šaligatviai.“

Gatvė nebus remontuojama

Projekto „Laisvės aikštės ir jos prieigų kompleksinis sutvarkymas“ vadovė V. Bubliauskaite priminė, kad pati Elektros gatvė nebus remontuojama.

„Elektros gatvė nebus remontuojama, tvarkomi bus tik šaligatviai. Jie abejose gatvės pusėse bus tvarkomi ne tuo pačiu metu. Kranto gatvė ir Respublikos gatvės atkarpa nuo Vasario 16-osios gatvės iki „Garso“, be 2021 metų nebus pradėtos remontuoti“, – pristatė preliminarius miesto centro tvarkymo planus V. Bubliauskaitė ir sakė, kad centrinės miesto dalies tvarkymo projektą įgyvendina bendrovės „Gerbūsta“ specialistai.