Vertina ne visi


„Panevėžį kuriame, kaip šeimoms, jaunimui, senjorams draugišką, patogų gyventi miestą. Panevėžio miesto savivaldybė bendruomenės rekreacijos bei edukacijos reikmėms pritaikė Kniaudiškių parką – 7,7 ha teritoriją tarp Molainių, Žygeivių ir V. Alanto gatvių. Šio parko idėja – leisti gamtai kvėpuoti, grąžinti įvairovę į miestą, tai kitokios vizualinės koncepcijos parkas. Matome, kad gyventojai parką pamėgo, tačiau apmaudu, kad ne visi vertina tai, kas kuriama visai miesto bendruomenei ir jos poreikiams”, – sako Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga.

Sieks didesnio saugumo


Anot jo, nors atvejų, kai buvo niokojamas Kniaudiškių parkas nėra daug, tačiau kiekvienas jų kainuoja brangiai ir tai yra skriauda visiems panevėžiečiams, juk miesto parkai atnaujinami, infrastruktūra pritaikoma visai bendruomenei.

Apie vandalizmo atvejus, Panevėžio miesto savivaldybė informuoja policijos pareigūnus, kad šie pradėtų tyrimą ir nustatytų niokotojų tapatybę. Siekiant dar didesnio saugumo, Kniaudiškių parke planuojama įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

Prašo nebūti abejingais


Kol kas kiekvienas panevėžietis gali padaryti gerą darbą – saugoti ir tausoti parkus, apie pastebėtus įtartinus asmenis bei parkų niokotojus informuoti policiją.

„Kviečiame panevėžiečius nebūti abejingais ir, jeigu viešoje erdvėje pastebėjote agresyviai besielgiančius, laužančius miesto turtą asmenis, informuokite apie tai policijos pareigūnus. Taip pat primename, kad visuomet galite pasinaudoti programėle „Tvarkau miestą“ bei pasirinkus Panevėžį pranešti apie pastebėtus neprižiūrimus, suniokotus objektus, informuoti apie automobilių stovėjimo pažeidimus ir kitas problemas“, – komentavo D. Vadluga.

Pradės tvarkyti


Panevėžio miesto viešųjų erdvių, gatvių priežiūros bei tvarkymo paslaugas atlieka AB „Panevėžio specialus autotransportas“, ji prižiūri ir Kniaudiškių parką.

Bendrovės „Panevėžio specialusis autotransportas“ komunikacijos specialistė Justina Indulytė paaiškino, kad bendrovė visai neseniai gavo prašymą vykdyti naujojo Kniaudiškių parko priežiūrą t. y. surinkti bei išvežti šiukšles, tvarkyti aplinką. Palaipsniui bus tvarkomi ir sulaužyti bei apipaišyti suoliukai.

„Prašomi sutvarkyti ar pakeisti objektai yra tvarkomi eilės tvarka pagal užsakovo nurodymus sutartu laiku“, – teigė J. Indulytė.