Panevėžio miesto dailės galerijos iniciatyva šį kolektyvinį darbą kūrė 200 miesto gyventojų – nuo darželinukų iki senjorų. Kiekvienas projekto dalyvis sukūrė po vieną šamoto bareljefinį autoportretą ar kito panevėžiečio portretą.

Galerijos edukacijos specialistai keraminius darbus dekoravo sausomis glazūromis, išdegė krosnyje ir sujungė į vientisą pano, kuris buvo pritvirtintas ant sienos tunelyje iš Klaipėdos gatvės į Laisvės aikštę. Šis bendras kūrybinis projektas – panevėžiečių dovana miestui ir patiems miestiečiams Panevėžio 520-ojo gimtadienio proga.

Panevėžio dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas naujienų portalui JP pasakojo, kad idėja sukurti meninį kūrinį sumanė Dailės galerija.

Dovana Panevėžiui

„Projekto vadovė – Rūta Povilaitytė, o kūrybos procese jai padėjo Eugenijus Čibinskas, Artūras Stančikas, Diana Armonienė. Projketas skirtas Panevėžio miesto 520-ajam gimtadieniui paminėti, o jo esmė – kūrybinių dirbtuvių metu sukurti panevėžiečio portretą iš keramikos. Šamoto bareljefai sujungti į vientisą kūrinį – pano. Prie šio kūrinio dirbo įvairaus amžiaus panevėžiečiai – nuo mažiausio iki didžiausio. Manu, kad ta puiki dovana gimtajam miestui“, – teigė E. Žukauskas.

Projekto vadovė R. Povilaitytė mano, kad keraminis kūrinys džiugins panevėžiečius.

„Tikimės, kad tuneliu vaikštančius miesto gyventojus keraminis kūrinys džiugins, jo autoriams bus paskata kūrybinei saviraiškai. Turistams šamotinis pano taps priežastimi įdėmiau pasižvalgyti miesto centre ir atrasti Panevėžyje dar vieną patrauklų instagramišką vaizdą“, – sakė projekto vadovė R. Povilaitytė.

Dovana Panevėžiui