Tačiau prekybos centras lyg šiol neatidarytas. Naujienų portalui panevėžietis, nenorėjęs pasakyti savo pavardės, teigė, kad naujo prekybos centro „Lidl“ atidarymas vėluoja, nes aptiktas aptiktas statybų brokas – nepatikimi pamatai ir jie sėda. Tuo tarpu patys „Lidl“ atstovai ir naująją parduotuvę statę Panevėžio statybos tresto vadovai tai kategoriškai neigia.

Atidaryti neskuba

Pernai lapkričio mėnesio antroje pusėje naujienų portalo JP kalbintas bendrovės „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta, aiškino negalintis daug pasakoti ir komentuoti apie prekybos centrų plėtrą, parduotuvių atidarymo laiką.

„Esame ištikimi savo principui neteikti išsamių komentarų apie plėtrą ir susijusius procesus, nes jie priklauso nuo daugelio įvairių veiksnių. Todėl tikrai negalime sakyti, kad trečioji „Lidl“ parduotuvė Panevėžyje bus atidaryta jau greitai. Apsiribokime pasakymu: artimiausiu laiku. Yra visokių detalių, kurios turi įtakos atidarymui. Tačiau galima sakyti, kad Panevėžyje turime gražių perspektyvų. Be to, ir paklausa didžiulė“, – aiškino V. Lopeta.

Dirba pagal grafiką

Tą patį klausimą, apie prekybos centro „Lidl“ atidarymą, uždavus vėl, V. Lopeta aiškino, kad atidarymui beveik pasirengta.

„Šiokios tokios priežastys trukdo atidaryti, bet tai tik formalumai. Liko labai nedaug laiko iki atidarymo. Kai iki jo liks savaitė, būtinai informuosime“, – aiškino bendrovės „Lidl Lietuva“ atstovas, o užsiminus apie nekokybiškus naujojo pastato pamatus, V. Lopeta pažadėjo pasidomėti:

„Nėra jokių problemų. Apklausinėjau nemažai specialistų, bet niekas nepasakė, kad yra blogai su pamatais. Liko kai kurie formalumai. Kadangi darbai vyksta pagal grafiką, atidarymas suplanuotas po dviejų-trijų savaičių.“

Pastatą jau pastatė

Naująją parduotuvę stačiusios bendrovės Panevėžio statybos trestas generalinis direktorius Dalius Gesevičius naujienų portalui JP patvirtino, kad PST statė naująjį prekybos centrą.

„Jau pastatėme ir visi darbai vyko pagal grafiką. Dabar patys „Lidl“ darbuotojai tvarko vidų, stato vitrinas ir atlieka kitus darbus. Statybos darbai vyko sklandžiai ir jokių nukrypimų nebuvo“, – sakė D. Gesevičius ir nusijuokė, išgirdęs, kad su „Lidl“ statybomis buvo problemų:

„Kaip šunys turi loti, taip žmonės turi kalbėti. Nuo kalbų niekur nepabėgsime.“

Geografija plečiasi

Panevėžyje šiuo metu jau veikia dvi „Lidl“ parduotuvės: viena – netoli „Cido“ arenos, antroji – Beržų-J. Basanavičiaus gatvių sankirtoje.

Naujienų portalo JP žiniomis, bendrovė „Lidl Lietuva“ Panevėžyje turi nusipirkusi penkis žemės sklypus.

„Lidl“ parduotuvės šiandien veikia Panevėžyje, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje.