Jie čia ir atvyksta, tik dažnai atėjusieji pasigrožėti 30 minučių spektakliu nusivilia – plaukiojantis fontanas neveikia arba, jeigu veikia – su trikdžiais.

Dar praėjusią vasarą net kelis savaitgalius iš eilės fontano pasirodymo atvykę pasižiūrėti smalsuoliai taip ir liko nieko nepešę. Panašu, šiemet istorija kartojasi – tai neveikia srovės, tai nėra garso, tai vaizdas trūkinėja.

Senvagės fontaną prižiūrinčios įmonės „Aukštaitijos vandenys“ atstovai daro išvadas – įrenginys nėra kokybiškas.

Nusivylė ne kartą

Plaukiojantis fontanas atėjusiuosius pasigrožėti turėtų stebinti 30 minučių spektakliu, kuriame pagal iš anksto suprogramuotą algoritmą, sinchronizuotai, dinamiškai turėtų veikti fontano srovės, groti muzika, keistis povandeninis srovių apšvietimas ir ant vėduoklės formos vandens ekrano pamatyti suprojektuotą įspūdingą vaizdą.

Yra sukurtos net dvi spektaklio versijos – šviesiam ir tamsiam paros metui.

Praėjusių metų vasarą į Senvagę susirinkusiems panevėžiečiams ne kartą teko nusivilti – dėl įvairių, programinių gedimų fontanas neveikė. Šį savaitgalį miestiečiai taipogi žadamo vaizdo neišvydo.

Buvo gėda

„Šią vasarą spektaklio taip ir nepamačiau. Pasikviečiau draugus iš Vilniaus ir jau antrą kartą nepavyko jiems pamatyti tikrojo vaizdo. Vieną kartą istorija apie mūsų miestą nuolat trūkčiojo, kitą kartą nebuvo garso. Fontanas taip išreklamuotas, o realybė liūdna, neturėjau net ką pasakyti draugams. Buvo gėda“, – nusivylimo neslėpė panevėžietė Aušra.

Ne naujiena

Telefonu susisiekus su fontaną Senvagėje įrengusios bendrovės „Poolservice.LT“ vadovu Mantvydu Šakaliu, šis teigė, kad šiuo metu atostogauja ir nukreipė atsakymo, kodėl tinkamai neveikia fontanas, ieškoti už jo priežiūrą atsakingoje bendrovėje „Aukštaitijos vandenys“.

Bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ Eksploatacijos skyriaus direktorius Rimantas Savickas naujienų portalui JP teigė, kad nuolat savo funkcijų neatliekantis fontanas specialistams ne naujiena. Vienokie, ar kitokie gedimai fiksuojami itin dažnai.

Nekokybiškas

„Fontanas dėl atskirtų gedimų dažnai stringa: srovės tai sukasi, tai – ne, tai kabelis ne taip prijungtas ar vėl kokie gedimai. Girdime žmonių atsiliepimus ir patys matome, kad ne viskas yra gerai. Kas priklauso iš mūsų pusės, darome viską, ką galime. Nuotoliu bendradarbiaujame ir su „Poolservice.LT“ bendrove, bet mūsų nuomonė, įrenginys nėra patikimas ir kokybiškas. Fontanas nuolat tvarkomas, įrenginio konstrukcija labai nepatikima, todėl ir visokių trukdžių iškyla. Jeigu įrenginys būtų geras ir kokybiškas, tokių problemų neturėtų būti. Mieste tik su šiuo fontanu turime tiek daug bėdų“, – teigė R. Savickas.

Žada problemas spręsti

Pasak Bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ Eksploatacijos skyriaus direktorius, šią savaitę numatomas ir bendras susitikimas, kurio metu bus apkalbėtos ir sprendžiamos iškilusios problemos.

„Sėsime prie bendro stalo, aiškinsimės visas detales. Kiek man žinoma, vienos įrenginio detalės dar turi galiojančias garantijas, kitos – nebeturi. Kalbėsime su Panevėžio miesto savivaldybės atstovais, bendrovei „Poolservice.LT“ rašysime eilinį raštą. Fontano pataisymai nuotoliniu būdu jau nebėra išeitis, reikia imtis konkretesnių veiksmų“, – kalbėjo R. Savickas.

Senvagės fontano eksploatacija bendrovė „Aukštaitijos vandenys“ rūpinasi nuo praėjusių metų.

Panevėžiečiai ir miesto svečiai unikalią galimybę pirmą kartą pamatyti Lietuvoje analogų neturinčio plaukiojančio, muzikinio šviesų ir projekcijų fontano pasirodymą turėjo švenčiant 518-ąjį Panevėžio gimtadienį.