Kaip jis sakė, pirmieji išpuoliai buvo naktį iš rugsėjo 1-osios į 2-ąją. Tačiau spėjama, kad vandalai siautė mikrorajone ne vieną naktį. „Pirmiausia buvo subadytos kaimyno automobilio padangos. Jis mašiną patraukė, nieko nežinodami, į tą vietą pastatėm savąją. Kitą naktį buvo subadytos ir mūsiškės mašinos padangos“, – pasakojo vyras.

Kiek ilgai ir plačiai siautė vandalas, ir kiek jis nuostolių padarė, kol kas dar neaišku: ne visi vairuotojai kasdien tikrina savo pastatytas mašinas.

Išpuolių braižas panašus: smailu daiktu, panašiu į ylą, pradurtos galinės padangos.

Pašnekovas pasakojo, kad skelbimą apie vandalų siautėjimą įkėlė į kelias skelbimų grupes. Nukentėjusiuosius jis kviečia vienytis ir netylėti: kartu nunešti pareiškimą policijai. Taip pat kviečia visus mikrorajono gyventojus pasidalinti turima informacija: gal kas ką matė, gal kieno vaizdo registratorius užfiksavo niekadėjus, galbūt juos užfiksavo parduotuvių ar kokių įstaigų vaizdo kameros. Pašnekovas mano, kad nutylėti neverta: jei vandalai siautėjo kelias naktis, tokių išpuolių gali pasitaikyti ir dažniau. „Todėl svarbu tuos žmones rasti ir juos sustabdyti“, – ragino jis.