Raguvos bažnyčios klebonas Juozas Janulis aiškino, kad XIX a. pabaigoje pastatyta varpinė iš pagrindų remontuojama pirmą kartą.

„Kai pradėjau klebonauti Raguvos bažnyčioje, nuo 2008 m. rugpjūčio 4 dienos, varpinė nebuvo remontuota. Negaliu atsakyti, ar varpinė ir bažnyčia yra kultūros paveldo objektai. Neteko girdėti. Varpinės kapitalinis remontas prasidėjo birželio mėnesį ir darbai jau eina į pabaigą“, – pasakojo dvasininkas.

Pasak Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebono, remontuojama varpinės išorė.

„Remontuojama varpinės išorė, nes visiems darbams atlikti nėra pinigų. Rajono savivaldybė remontui atlikti skyrė 20 tūkst. eurų, o dar prisidės aukomis ir parapijiečiai. Tačiau, kiek teks pridėti pinigų iš parapijos, paaiškės, kai baigsime remonto darbus. Jau sutvarkytas varpinės stogas – kiauras buvo. Be to, buvo remontuojamos pastato sienos. Dar liko pabaigti tvarkyti varpinės pamatus ir baigti dažyti vieną sieną“, – aiškino kunigas J. Janulis.

Raguvos klebonas teigė, kad 1887 m. pastatytai medinei bažnyčiai remonto dar nereikia.

„Gal tik reikėtų bažnyčios išorės sienas padažyti. Bažnyčia prieš 10 metų buvo kapitaliai remontuota. Remontui atlikti buvome gavę Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas. Dabar reikėtų parinkti sienom dažyti tokios pačios spalvos dažus ir nudažyti. Bažnyčia būtų kaip nauja“, – sakė kunigas.