Įstaigai iš miesto biudžeto bus skirtas 5000 Eur įnašas, įgyjant dalininko teises ir pareigas. Tikimasi, kad tai leis miestui dalyvauti VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ veikloje, intensyvinti kultūrinį turizmą, didinti miesto patrauklumą šalies ir užsienio turistams, rašoma savivaldybės tinklalapyje.

„Siaurukas yra vienas unikaliausių inžinerinio paveldo paminklų Lietuvoje, todėl svarbus ne tik regiono, bet ir nacionaliniu mastu. Bendradarbiaudami su ministerija, Panevėžio ir Anykščių rajonų savivaldybėmis prisiimame atsakomybę išsaugoti šį objektą, atnaujinti jį ir paversti įdomiu traukos centru“, – sako meras Rytis Račkauskas.

Sprendimą dėl Savivaldybės, kaip naujos dalininkės, priims dabartinės dalininkės – Susisiekimo ministerija ir Anykščių rajono savivaldybė. Sprendimas turi būti priimtas per 30 dienų, kai gaus prašymą.

„Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ veiklos tikslas – išsaugoti ruože Panevėžys – Rubikiai veikiantį siauruką, užtikrinti saugų keleivinių traukinių eismą, kokybišką infrastruktūros renovaciją ir plėtrą, integruoti siaurąjį geležinkelį į visuomenės gyvenimą.

Savivaldybė planus aktyviai dalyvauti siauruko veikloje jau yra pateikusi 2016 ir 2017 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)