Panevėžio mieste Nevėžio upės krantus jungia keletas tiltų. Vieną jų – Nemuno gatvėje – planuojama remontuoti, vieno, ties Bendruomenių rūmais, remonto darbai įstrigę, o dar trys – J. Biliūno, Smėlynės ir Respublikos gatvėse – laukia savo eilės.

Panevėžio miesto savivaldybė deda visas pastangas, kad mieste esantys tiltai būtų sutvarkyti ir saugūs naudoti.

Sieks įgyvendinti sutartį

Pasak Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos, ne visi darbai vyksta pagal planą.

„Deja, kartais taip nutinka, kad ne visi darbai vyksta taip, kaip numatyta projektuose. Šiuo metu vyksta intensyvios derybos su rangovu AB „Panevėžio statybos trestas“ (PST) kilus ginčui dėl užsitęsusios pėsčiųjų tilto rekonstrukcijos prie Panevėžio bendruomenių rūmų. Siekdami išspręsti iškilusius nesklandumus dar šį pavasarį atlikome tilto konstrukcinės dalies ekspertizę – buvo praktiškai patvirtintas suprojektuotų sprendinių tinkamumas. Kreipėmės į rangovus, kad šie kuo skubiau pradėtų vykdyti tilto remonto darbus, tačiau visi matome, kad darbai nevyksta. Minėtas tiltas yra vienas iš objektų, kuriuos rangovas įsipareigojęs sutvarkyti. Sieksime, kad sutartis būtų įgyvendinta“, – aiškino T. Jukna.

Panevėžio tiltai

Darbus planuoja baigti šiemet

Savivaldybės administracijos direktorius teigė, kad pėsčiųjų tiltas prie Bendruomenių rūmų – ne vienintelis Panevėžyje rekonstruojamas tiltas.

„Į pabaigą eina Skaistakalnio parko tilto per Nevėžio upę rekonstravimo darbai. Juos planuojama baigti dar šiemet. Įgyvendinus projektą bus sutvarkyta aplinka, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, sporto bei žaidimų aikštelės, atnaujinti želdynai, modernizuotas apšvietimas“, – džiaugėsi T. Jukna.

Naujas techninis projektas

Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius apgailestavo, kad Nemuno gatvėje esančiam tiltui teko pirkti naują techninį projektą.

„Ekspertams atlikus tilto laikančiųjų konstrukcijų techninės būklės apžiūrą bei preliminarų konstrukcijų saugos vertinimą, nustatyti defektai, lemiantys reikšmingą tilto laikančiųjų konstrukcijų laikomosios galios sumažėjimą. Atsižvelgiant į tyrimų metu gautą informaciją, imtasi neatidėliotinų, skubių veiksmų – uždarytas transporto priemonių eismas kraštine lėtąja juosta, leista važiuoti ne daugiau nei 40 t sveriančioms sunkiasvorėms transporto priemonėms, jų greitį apribojant iki 40 km/h“, – aiškino T. Jukna ir pridūrė:

„Be to, buvo įrengtos papildomos laikinos atramos sustiprinusios tiltą laikančias kolonas. Panevėžio miesto tarybai pritarus, paruoštas techninis projektas, tačiau po žiemos pastebėta, kad atsirado daugiau defektų, nei buvo numatyta projekte. Todėl miesto Taryba šiemet leido pirkti naują techninį projektą. Viešuosius pirkimus laimėjusi įmonė projektą turi parengti iki 2024 metų rudens vidurio.“

Panevėžio tiltai

Remontuos užtvankos tiltą

Anot Savivaldybės administracijos direktoriaus, ruošiamasi rekonstruoti dar vieną – J. Biliūno g. esantį tiltą.

„Kol vyko šio tilto atnaujinimo darbai, skubos tvarka, dėl įvykusio gedimo, buvo atliktas užtvankos dalių remontas. Atlikus remonto darbus, reikalinga pakartotinė statinio ekspertizė. Baigus ekspertizę, tikimasi, kad tilto atnaujinimo darbus leidžiantis dokumentas bus išduotas dar 2024 metų pirmajame ketvirtyje“, – teigė T. Jukna.