Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas, projekto vadovas Andrius Aukštakalnis naujienų portalui JP teigė, kad A. Jakšto gatvės rekonstravimo darbai vyksta spėriai.

„Nemažai gatvės atkarpų yra iškelta į viršų ir jau prasidėjo asfaltavimo darbai. Jie pradėti nuo Stoties gatvės pusės link Liepų alėjos. Asfaltuojama ne tik gatvė, bet ir dviračių takas. Darbai vyksta planingai, nors kartais planai sugriūna – netikėtos kliūtys atsiranda. Tos kliūtys stabdo darbus. Neseniai buvo užsikimšusi lietaus kanalizacija bei remontuojamoje A. Jakšto gatvėje kliudytas dujų vamzdis“, – pasakojo A. Aukštakalnis.

Pasiteiravus, ar iki rudens spės suremontuoti A. Jakšto gatvę, A. Aukštakalnis sakė:

„Planai baigti A. Jakšto gatvės remontą anksčiau – nepasikeitė. Tačiau, kartais planai sugriūna. Jeigu ir teks pratęsti darbų užbaigimo sutartį, tai kokiems dviem mėnesiams.“

Įgyvendinus projektą bus atnaujinta 1,3 km A. Jakšto gatvės atkarpa, nuo Stoties iki Smėlynės gatvių. Bus pakeisti gatvės pagrindai, klojamas naujas asfaltas, atnaujinamas apšvietimas, pėsčiųjų ir dviračių takas, lietaus nuotekų tinklai, mažoji architektūra, įrengiamos eismo saugumo priemonės. Numatyta įrengti apie 113 automobilių stovėjimo vietų.

Visai A. Jakšto gatvei sutvarkyti bus panaudota per 1,7 mln. eurų Europos Sąjungos ir miesto biudžeto lėšų. Panevėžio miesto biudžeto kraitis šiame projekte – apie 400 tūkst. eurų.

Rangos darbus planuojama baigti rudenį. Juos atlieka bendrovė „Eurovia Lietuva“.