Stadionas nusidėvėjęs

J. Miltinio gimnazijos stadionas su futbolo aikšte įrengtas ir pristatytas 2019 metų rugsėjo mėnesį. Stadionui įrengti lėšas skyrė Panevėžio miesto savivaldybė – 33,4 tūkst. eurų, ir tuometinis Kūno kultūros ir sporto departamentas – 27 950 eurų. Viso darbams atlikti išleista 61,4 tūkst. eurų.

Deja, gimnazijos mokiniai futbolo žaisti nebegali – aikštės danga suplyšusi.

Sulaukė patarimų

J. Miltinio gimnazijos direktorė Ramutė Stasevičienė prisipažino, kad jos nedžiugina stadiono būklė.

„Gimnazijai vadovauti pradėjau neseniai, bet jau kuriame planus, ką daryti su stadionu. Gavome patarimus iš „Ekrano“ futbolo klubo, ką daryti su suplyšusia aikštės danga. Pasirodo labai svarbu žinoti, kada keisti dangą, nes rudenį nepatartina tą daryti. Atšalo orai, prasidėjo lietūs ir nebus gerai, jei klosime dangą. Siūloma laukti pavasario. Panašiai patarė elgtis ir Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Justinas Jasiukaitis, Švietimo skyriaus atstovai“, – kalbėjo R. Stasevičienė.

Lauks pavasario

J. Miltinio gimnazijos vadovės dar laukia kelių įmonių pasiūlymų dėl futbolo aikštės atnaujinimo.

„Būtina sužinoti, kokių sąnaudų reikia futbolo aikštei atnaujinti, laukiame rekomendacijų, kada tuos darbus būtina atlikti. Iš kai kurių atsakymų supratau, kad šį rudenį darbų atlikti neįmanoma – teks laukti kitų metų pavasario. Tie atsakymai – žodiniai, todėl paprašiau pateikti raštu, nes raštiško pasiaiškinimo laukia Švietimo skyrius. Kadangi remontuoti negalime, stadioną apjuosime „stop“ juostomis, kad į jį neitų žmonės“, – aiškino R. Stasevičienė ir sakė, kad moksleiviai šiuo metu sportuoja salėje.

Visiems aikštynams reikia remonto

Švietimo įstaigos vadovė aiškino, kad 2022 metais dėl sporto aikštyno remonto buvo kreiptasi į Panevėžio savivaldybę.

„Gimnazija neturi lėšų, kuriomis galėtų sutvarkyti stadioną. Savivaldybė tais metais lėšų neskyrė ir bandėme futbolo aikštę tvarkyti patys, bet reikia rimtesnio remonto. Jo reikia ir stadiono bėgimo takams, krepšinio aikštelei. Kad Savivaldybė skirtų lėšas, būtina paruošti ir pateikti investicinį projektą.“, – pasakojo gimnazijos direktorė R. Stasevičienė.

Gelbėja stadionas

Prasta ir „Žemynos“ progimnazijos sporto aikštyno būklė. Švietimo įstaigos vadovas Vidmantas Vilutis sako, kad juos gelbėja 2017-2018 metais modernizuotas progimnazijos stadionas.

„Tačiau ir jam reikia remonto, nes bėgimo takeliuose kai kur atšokusi danga, vietomis pažeista futbolo aikštės veja. Šiaip progimnazijos stadionas nėra prastos būklės. Dalį vietų jau remontavome ir dar ruošiamės remontuoti. Manau, kad „Žemynos“ progimnazijos stadionas bene geriausias Panevėžyje“, – pareiškė V. Vilutis, bet pripažino kad šalia stadiono esančiai sporto aikštelei remontas būtinas.

Tvarko nuosavomis lėšomis

„Ten tikrai reikia remonto. Bandome tvarkyti savomis jėgomis, lopėme mažosios futbolo aikštelės dangą. Labai tikėjomės sulaukti pagalbos iš Futbolo akademijos. Jie žadėjo suteikti dirbtinę dangą, nes ruošėsi keisti futbolo aikštėje esančią, bet kol kas darbai nevyksta. Pavyko palyginti krepšinio aikštelę, joje jau mažiau duobių. Visus darbus bandome atlikti nuosavomis lėšomis, nes Savivaldybė jų neskiria sporto aikštynams remontuoti“, – pasakojo progimnazijos vadovas ir teigė, kad daugiausiai švietimo įstaigos moksleiviai sportuoja didžiajame stadione.