Nepilnamečių priežiūra vandens telkiniuose

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė ragino praeivius nelikti abejingais ir, pamačius be priežiūros besimaudančius nepilnamečius, skambinti telefonu 112.

Pasak policijos atstovės, į tokius iškvietimus atvykę pareigūnai įsigilina į konkretų viešosios tvarkos pažeidimo ir nepilnamečių nepriežiūros atvejį.

„Kiekvienu atveju įvertinamos detalės ir įsitikinama, ar tikrai pažeista vieša tvarka bei ar tikrai vaikai buvo palikti be priežiūros. Tėvai bet kokiu atveju turi prižiūrėti nepilnamečius vaikus ir žinoti, kur jų vaikai būna ir ką veikia. Kiekvienam atvejui taikomos skirtingos priemonės tėvams tam, kad būtų užtikrinta, jog situacija nepasikartotų. Kas liečia nepilnamečius, pareigūnams būtina ne tik labai įsigilinti į situaciją, bet ir išsiaiškinti, ar nebūta chuliganizmo bei kitų viešosios tvarkos pažeidimo atvejų“, – naujienų portalui JP komentavo O. Jukniūtė.

Senvagėje maudytis nerekomenduojama

Panevėžio miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Tadas Martinaitis patarė panevėžiečiams maudytis prižiūrimose maudyklose ir pabrėžė, kad Senvagės tvenkinyje maudytis nerekomenduojama.

„Panevėžio mieste yra dvi prižiūrimos maudyklos, kuriose maudytis ir smagiai praleisti laiką rekomenduojama visiems Panevėžio gyventojams ir svečiams. „Ekrano“ užtvankos ir Piniavos maudyklose prižiūrima aplinka, pastoviai tikrinama vandens kokybė. Tačiau Senvagės tvenkinyje maudytis nerekomenduojama“, – komentavo T. Martinaitis.

„Reikėtų maudytis žinomuose telkiniuose, kuriuos rekomenduoja ir tiria savivaldybės bei atitinkamos institucijos. Prie maudymuisi tinkamų telkinių dažniausiai būna maudyklų ženklai. Geriau ir vadovautis tuo, jog ženklas rodo, kad čia galima maudytis. Jeigu jokių ženklų nėra, geriau telkinio vengti“, – tęsė T. Martinaitis.

Vandens kokybė atitinka normas

Tuo tarpu Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centro duomenimis, Panevėžyje yra tiriama dviejų maudyklų vandens kokybė – Nevėžio upės ties „Ekrano“ gamykla ir Piniavos poilsiavietėje prie Lėvens upės.

Šių maudyklų vanduo atitinka reikalavimus ir yra tinkamas maudytis. Senvagės telkinio vanduo nėra tiriamas, todėl duomenų apie kokybę nėra.

Šią savaitę Panevėžio rajono savivaldybė paskelbė, kad vandens kokybė atitinka reikalavimus 12-oje seniūnijų.

Maudyklų vandens mėginiai buvo imami šiose seniūnijose: Karsakiškio seniūnijoje – Lėvenyje ties Paliūniškiu ir Tiltagalių kaimo karjere; Krekenavos seniūnijoje – Nevėžio upėje ties Krekenava; Krekenavos tvenkinyje, Linkaučių kaimo II tvenkinyje (Tvenkinio g.); Miežiškių seniūnijoje – Nevėžio upėje ties Nevėžio gyvenviete ir ties Miežiškių gyvenviete; Naujamiesčio seniūnijoje – Sanžilėje ties Berčiūnais, Nevėžyje ties Naujamiesčiu; Paįstrio seniūnijoje – Paįstrio karjere; Raguvos seniūnijoje – Raguvos karjere ir Raguvos miestelio tvenkinyje (Beržų g.); Ramygalos seniūnijoje – Ramygalos miesto tvenkinyje; Smilgių seniūnijoje – Smilgių miestelio tvenkinyje (Draugystės g.), Perekšlių kaimo tvenkinyje (Taikos g.); Upytės seniūnijoje – Upytės tvenkinyje ir Ėriškių tvenkinyje; Vadoklių seniūnijoje – Juodžio ežere už Mikėnų gyvenvietės, Jotainių tvenkinyje; Velžio seniūnijoje – Juodos užtvankoje ties Kerava, Nevėžio upėje Velžio gyvenvietėje; Panevėžio seniūnijoje – Lėvens upėje ties Piniava, Sanžilės upėje ties SB Ekranas II maudykloje.