Bendrovės „Panevėžio autobusų parkas“ vadovas Arnoldas Gražys sako, kad naujoji autobusų stotis bus šiuolaikiška ir patogi visiems keliaujantiems.

„Bus šiuolaikiška – su bilietų pardavimo terminalais, su informacinėmis švieslentėmis, su eismo valdymo vartų pakėlimo užtvarais“, – tvirtino A. Gražys.

Panevėžio savivaldybės naujosios stoties statyboms užsimota išleisti 7 mln. eurų. Skelbiama, kad pagal projektą po moderniu stoties pastatu ir peronu bus įrengta ir požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

„Pradžioj skaičiuota, kad pigiau kainuos, bet turim tokį laikotarpį sudėtingą, kai kainos statybose du kartus mažiausiai brango. Pati stotis tikrai tiek nekainuoja, bet turėsim, galų gale, ir saugią priedangą, kuri visais atvejais galės tarnauti. Panaudoti kaip priedangą, stovėjimo aikštelę“, – tikino Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Savivaldybė planuoja, kad Panevėžys naująją stotį turės vėliausiai kitų metų pavasarį. Pagal projektą, naujoji autobusų stotis bus pašonėje senosios – buvusiame skverelyje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją