Nuo Vilniaus iki Kirkilų pramogų parke esančio kalėdinio miestelio – dvi geros valandos kelio automobiliu. Į Kirkilų pramogų parką atvykome jau visai sutemus, lauke laikėsi stingdantis šaltis.

Tačiau ir ilga kelionė, ir šaltis, regis, pasimiršo, kai prie įėjimo mus pasitiko visas būrys personažų – Ledo karalienė, Snieguolė ir nykštukės. Pasisveikinę įėjome į parką ieškoti nuotykių.

Tiesiai pas Kalėdų Senelį

Įžengę į Kirkilų pramogų parką, pirmiausia išvydome lempučių alėją. Ji vedė tiesiai pas Kalėdų Senelį, kurį Delfi komandai pavyko prašnekinti.

Labiausiai dominantis klausimas – kokie yra šiuolaikinių vaikų norai? „Šįmet sulaukiau daug pasikartojančių svajonių – vaikai nori žaislų, tiesa, modernesnių nei anksčiau. Negaliu nepasakyti, kad ne vienas vaikas, užuot prašęs žaislų, svajojo, kad pasibaigtų ta baisi liga koronė“, – pasakojo Kirkilų pramogų parko darbuotojas.

Kalėdinis miestelis

Nemiegota daug naktų

Pasakodamas apie Kalėdų miestelį, įkūrėjas pripažįsta – mintis jį įkurti kilo labai spontaniškai. „Kolegos pasiūlė atidaryti skulptūrų parką, bet pamaniau, kad vien skulptūrų parko neužteks, norėjosi įkurti visą kalėdinį miestelį – su eglute, su muge, su personažais“, – prisimena D. Šimėnas. Jis priduria, kad kalėdinį miestelį įkurti užtruko pusantro mėnesio.

Įkūrėjas pasidalina ir pergyvenimais, kurie kilo dėl ledo skulptūrų – mat temperatūra nebuvo tinkama skulptūrų ekspozicijai.

„Iš tikrųjų, ledo skulptūros mums buvo didelė rizika, dėl jų daug naktų nemiegota. Dėl orų parodą teko šiek tiek atidėti, bet dabar prognozės yra palankios mums, todėl tikimės, kad skulptūros čia stovės iki pat Naujųjų metų“, – sako kalėdinio miestelio sumanytojas.

Kalėdinis miestelis

D. Šimėnas juokauja, kad žieminį orą pavogė miestelyje siautėjantis Grinčas.

Dvi valandos makiažui pasidaryti

Šventiniame parke dėmesį prikausto ir įspūdingu kostiumu pasipuošusi viena iš miestelio įkūrėjų Indra Simėnė. Pašnekovė papasakojo, kiek laiko užtrunka pasidaryti makiažą ir kodėl ji mėgaujasi laiku, praleistu kalėdiniame miestelyje.

„Kas dieną ruošiuosi porą valandų, tada su visais apdarais sėdu į mašiną ir lekiu į kalėdinį miestelį, bet kelionė būna labai sudėtinga“, – pasakoja I. Simėnė. Pašnekovė priduria, kad ji su kolege jau anksčiau sugalvojo, kokių kostiumų nori, važiavo pirkti audinių, susirado siuvėją ir taip įgyvendino savo idėją.

Kalėdinis miestelis

Kadangi visą laiką, praleistą parke, lydėjo šaltis, I. Simėnės paklausėme, ar jai nėra sunku ilgas valandas išbūti lauke. Pašnekovė patikino, kad kai lauke laikosi minusinė temperatūra, išties būna sunku, tuomet jau reikia padaryti pertraukėlę ir pasišildyti.

„Privalumas būti šiame parke – tai žmonių dėmesys. Sulaukiame labai daug komplimentų, žmonės su manimi fotografuojasi, pagiria. Labai smagu žmonėms suteikti šventinę nuotaiką“, – mintimis dalinasi I. Simėnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją