Sutartyje numatyta darbus atlikti per 35 mėnesius. Darbai prasidėjo pernai spalio mėnesio pabaigoje ir 2022 metams skirtos valstybės investicijų programos (VIP) lėšos buvo panaudotos.

Vyksta paruošiamieji darbai

Modernaus baseino ir „Aukštaitijos“ sporto komplekso projekto vadovas Tadas Stanikūnas naujienų portalui JP teigė, kad nors orai ir nėra palankūs, darbai vyksta.

„Šiuo metu statybvietėje vyksta konstruktyvo paruošiamieji, iškasos formavimo ir lauko tinklų įrengimo darbai. Ruošiama aikštė būsimo pastato statyboms. Šiems metams numatyta iš VIP skirti daugiau nei 3 mln. eurų, o Panevėžio miesto dalinis – 1,6 mln. eurų. Planuojama su darbų rangovu PST, to tikrai norėtume, darbų atlikti daugiau nei šiuo metu skirtas finansavimas. Bendradarbiaujant su Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija tikimės, kad bus užtikrintas sklandus bei savalaikis šio objekto darbų finansavimas“, – sakė projekto vadovas T. Stanikūnas ir teigė, kad 2022 metais iš VIP lėšų panaudota beveik 1 mln. eurų.

Įvertino Lazdynų baseiną

Prasidėjus modernaus baseino statyboms, Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna apsilankė sostinėje ir apžiūrėjo modernų Lazdynų baseiną.

„Apžiūrėjome Lazdynų baseiną, nes jo statytojas tas pats, kaip ir Panevėžio baseino – statybų kompanija PST. Buvo sudaryta galimybė apžiūrėti, kaip įrengtas baseinas, kaip funkcionuoja, kokia valymo technologijos naudojamos, kokios įrengtos valdymo ir vedinimo aparatūros. Tai buvo labai vertingas ir naudingas pasižvalgymas. Galėjome įvertinti, kokios nenumatytos aplinkybės gali laukti statant Panevėžio modernų baseiną“, – aiškino T. Jukna ir teigė, kad taip norima išvengti klaidų.

Modernus baseinas

Naujojo baseino viziją Panevėžys išsirinko dar 2020-aisiais. Studijos „Heima“ parengtame sporto rūmų rekonstrukcijos techniniame projekte numatyta nugriauti pastato šiaurinėje pusėje esantį priestatą, kuriame jau tris dešimtmečius užrakintas nenaudojamas 12,5 m baseinas, ir tarp ledo arenos bei rūmų pastatyti naują priestatą.

Jame bus įrengtas 50 m ilgio 10 takų baseinas su SPA zona, sporto salėmis, kineziterapijos kabinetais, kavine. Skaičiuojama, kad vienu metu baseinų, SPA ir sporto salių patalpose galės būti 250 lankytojų. Baseino zonoje planuojama įrengti 600–800 vietų žiūrovų tribūnas. Atnaujinti planuojama ir dabartinį 25 m baseiną.

Rekonstrukcijos laukiantys Panevėžio sporto rūmai A. Jakšto gatvėje iškilo 1965-aisiais.

Tai bus modernus, FINA reikalavimus atitinkantis baseinas mieste. Jame galės treniruotis ir profesionalūs plaukikai, ir leisti laisvalaikį panevėžiečiai, miesto svečiai.