Stogas buvo negražus

Naujienų portalui JP verslininkas J. Katinas aiškino labai paprastai, kodėl skyrė lėšas koplyčios stogo renovacijai:

„Tiesiog stogas buvo labai negražus. Kitas dalykas, tai mano kraštas, nors pagal teritoriją priklausau Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijai. Tačiau širdžiai mielesnės – Karsakiškio apylinkės. Ne vieną kartą bendravęs su Karsakiškio Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčios klebonu Jonu Morkvėnu. Man patinka jo jaunatviškas užsispyrimas, energija.“

Turi daugiau laiko

Pasak J. Katino, nors klebonas ir negauna didelės paramos, bet yra daug padaręs ir Karsakiškio bažnyčiai.

„Jis tvarkosi nuostabiai. Beje, padeda jam vyskupija ir Panevėžio rajono savivaldybė, bet paramos nebus per daug. Kadangi Naujikų koplyčios stogas atrodė prastai, tai pasitariau su žmona Nijole ir skyrėme paramą. Antra vertus, ir kelionės galas bus šiose nedidelėse Naujikų kaimo kapinaitėse“, – neslėpė verslininkas ir tęsė:

„Pasiūlėme klebonui pagalbą ir jis priėmė ją. Pati koplyčia labai graži, o kai stogą renovavo – ji nušvito dar gražiau. Per atlaidus ir buvau paminėtas bei įteikta padėka. Esu verslininkas ir jaučiu pareigą padėti. Be to, ir politikoje beveik nedalyvauju, daugiau laiko ir pinigų turiu (šypsosi).“

Vertina padėkas

Labiausiai verslininkas džiaugėsi ne tik Panevėžio vyskupo Lino Vodopjanovo OFM padėka.

„Žinoma ir vyskupo, ir klebono padėka džiugino, bet labiausiai džiaugiausi parapijiečių padėka. Dalyvaudamas politikoje nesulaukiau tiek gražių žodžių, kiek sulaukiau skyręs paramą koplyčios stogui renovuoti. Ta padėka nesuvaidinta, nuoširdi, o tai matėsi iš dėkojančiųjų akių, rankų paspaudimo“, – teigė J. Katinas ir prisipažino, kad daryti gerus darbus smagu.

Džiaugėsi parama

Karsakiškio Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčios klebonas J. Morkvėnas naujienų portalui JP sakė, kad su verslininku J. Katinu bendrauja seniai.

„Pasisiūlė sutvarkyti koplyčios stogą ir jo siūlymui pritarėme. Juk gerai, kad verslo žmonės nori padėti ir prisidėti. Tai tikrai gražus gestas. Dabar šviečia naujas Naujikų koplyčios stogas ir visiems smagu. Kuo daugiau tokių nuoširdžių žmonių, tuo smagiau. Jaučiasi, kad J. Katinui smagu gražinti savo parapiją“, – džiaugėsi verslininko parama kunigas.