Tačiau mūsų straipsnis ne apie gaisrą, ne apie ugniagesių darbą, nors jie atvyko greitai ir ugnį numalšino, bet apie Panevėžio Atviro jaunimo centro (AJC) lankytojus, kurie po gaisro atskubėjo į pagalbą gėlių parduotuvės savininkei Jurgitai ir padėjo sutvarkyti gaisro padarinius.

Džiaugėsi jaunais pagalbininkais

Nuo gaisro nukentėjusios gėlių parduotuvės savininkė Jurgita naujienų portalui JP negalėjo atsidžiaugti jaunaisiais pagalbininkais.

„Negaliu nepasidžiaugti atėjusiais pagelbėti AJC lankytojais Karolina, Akvile, Ingrida, dviem Mariais. Išgirdę krautuvėlės bėdą, iškart atskubėjo į pagalbą. Jaunuoliai patys susiorganizavo ir paaukojo sekmadienio popietę tvarkydami nuo gaisro nukentėjusios parduotuvės patalpas. Jie tikrai nuostabūs. Didžiuojuosi šiais jaunais žmonėmis“, – kalbėjo parduotuvės savininkė Jurgita.

Kviečia ateiti

Gėlių parduotuvės savininkė Jurgita pasakojo, kad AJC lankytojai labai operatyviai ir greitai atskubėjo į pagalbą.

„Jie pagelbėjo atlikti patį juodžiausią darbą – išnešti pelenus, sudegusias lentynas. Jų pagalba labai džiaugiuosi. Apie gaisrą man pranešė ugniagesiai, juos iškvietė parduotuvėlės apsauga – suveikė signalizacija. Kai atvažiavau, buvo jau du gaisrininkų automobiliai. Jie labai operatyviai viską sutvarkė. Tačiau labiau noriu pasidžiaugti jaunais pagalbininkais, kurios pakvietė Kornelija, o jie atsišaukė ir atskubėjo padėti“, – džiaugėsi jaunais panevėžiečiais gėlių krautuvėlės savininkė Jurgita ir sakė, kad labiausiai dabar jų laukianti ateinant į svečius:

„Norėčiau savo pagalbininkų – krautuvėlės tvarkytojų – sulaukti apsilankant. Arbatos atsigerti, paplepėti apie viską. Juk smagu bendrauti – bendrystė daug darbų padaro. Ir nereikia sakyti, kad Panevėžio jaunimas – blogas. Manau kitaip, jei jie ateina į pagalbą, kai reikia. Stereotipų nėra, mes žmonės juos sugalvojame ir visiems pritaikome.“

Atsišaukė iškart

Į pokalbį įsitraukusi Kornelija naujienų portalui JP sakė, kad artimai bendrauja su AJC jaunimu.

„Pranešiau jiems apie ištikusią gėlių parduotuvėlę nelaimę ir, kad reikia pagalbos. Sulaukėme pagalbos iš AJC jaunimo. Nebuvo labai sudėtinga juos prisikviesti. Jie labai džiugiai atsiliepė ir sutiko pagelbėti. Parduotuvėlės patalpas tvarkė noriai. Gaisro padarinius tvarkėme net linksmai, nors gaisro nuostoliai nėra labai maži. Nuo ugnies nukentėjo ir keramikos krosnis, ir lentynos, ir patalpos. Tačiau geranoriška jaunimo pagalba atpirko visus nuostolius“, – tvirtino Kornelija.