Šiemet darbštūs meistreliai sukalė 100 valgyklėlių paukšteliams ir visas jas padovanojo panevėžiečiams. Lesyklėles panevėžiečiai išgraibstė per 5 minutes, o suaukota buvo per 70 eurų.

Jie visi atiteko sunkiai besiverčiančiam berniukui, kuris mokosi Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinėje mokykloje.

Lesyklėles meistrauti „Ąžuolo“ progimnazijos jaunojo miško bičiulio būrelio „Miško meistreliai“ padedantys mokytojas Romas Kupčinskas naujienų portalui JP pasakojo, vaikai padarė 100 lesyklėlių, o akcija šįsyk pavadinta „100 trispalvių lesyklėlių panevėžiečiams“.

„Jos padovanotos panevėžiečiams Lietuvos 100-mečio proga. Kaip ir pernai taip ir šiais panevėžiečiai aukojo pinigus, kurie buvo skirti Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinėje mokyklos moksleiviui. Jį pasiūlė mokyklos direktorė Danutė Kriščiūnienė. Jam ir nuvežėme vakar suaukotus pinigus. Beje, pabandėme suskaičiuoti, kiek lesyklėlių padarėme ir išdalinome per visas surengtas akcijas. Tikslaus skaičiaus pasakyti negaliu, bet jų pagaminome beveik 3 tūkstančius“, – teigė R. Kupčinskas ir sakė, kad lesyklėles gaminti pradėjo nuo rugsėjo mėnesio.