Nors parko atnaujinimas dar nebaigtas, bet žaidimo aikštelėse jau žaidžia vaikai ir jiems visai nesvarbu, kad kai kurie įrenginiai nebaigti montuoti ir yra nesaugūs.

Gali labiau prižiūrėti

Panevėžietė Kristina J. naujienų portalui JP piktinosi, kad vaikams parke žaisti nesaugu.

„Statybininkai bent jau galėtų aptverti nebaigtas įrengti žaidimų aikšteles, nes iki bėdos – labai nedaug. Vaikai gali nukristi, užkliūti, užsigauti. Mamoms neramu. Juolab kad nelaimė įvyksta labai greitai – nespėsi sužiūrėti, o vaikas bus traumuotas. Ypatingai neramu buvo, kai vaikai veržėsi į apdegusią ekstremalaus sporto aikštelę, nors ji buvo aptverta, bet vaikai landūs ir pralenda – jiems smalsu“, – kalbėjo susijaudinusi mama.

Įrengiamas Panevėžio miesto kultūros ir poilsio parkas

Nedrausmingi paaugliai

Kita panevėžietė Judita pasakojo šiek tiek kitokią istoriją. Prisipažinusi, kad žinanti, jog Kultūros ir poilsio parkas dar nebaigtas atnaujinti, bet jau su mažamete dukra apsilankė jame, o vaikas išbandė vaikų žaidimo įrenginius.

„Buvo smalsu pamatyti, kaip įrengtos žaidimų aikštelės, kaip atrodo takai ir pats parkas. Žinoma, vaikams nesaugu žaisti ant nebaigtų žaidimo aikštelių įrenginių. Tačiau nustebino, kaip su įrenginiais elgiasi paaugliai, nors aikštelė pritaikyta žaisti mažamečiams vaikams. 13-14 metų vaikai šokinėjo ant sūpuoklių, bandė jų tvirtumą, keikėsi. Jei bus taip toliau, manau, kad kai kurie žaidimų aikštelių įrenginiai jau iki parko pristatymo bus sulaužyti“, – pasakojo moteris ir pokalbį baigė šitaip:

„Galime piktintis statybininkais, kad jie neaptveria nebaigtų žaidimų aikštelių, bet tėvai turėtų patys atsakingiau prižiūrėti vaikus ir neleisti jų į nebaigtas įrengti žaidimų aikšteles.“

Grėsmės nebekelia

Kultūros ir poilsio parko projekto vadovas Tadas Stanikūnas naujienų portalui JP aiškino, kad esktremalaus sporto aikštynas nebekelia grėsmės.

„Kadangi neatsirado norinčiųjų sporto aikštyną remontuoti, apdegę įrenginiai buvo demontuoti. Tačiau, kol jie dar stovėjo, nors ir buvo aptverti, paaugliai ir net tėvai su vaikaia lindo į tą aikštelę. Dėl šios aikštelės dabar ramu, nes ten likusi tik asfaltuota aikštelė“, – kalbėjo T. Stanikūnas ir tęsė:

„Kodėl mamos su vaikais jau lankosi žaidimų aikštelėse, kurios dar nebaigtos įrengti, paaiškinti negaliu. Juk aiškiai matyti, kad įrenginiai žaidimų aikštelėse nebaigti statyti. Parko plotas didelis – 40 ha – ir prie kiekvieno įrenginio apsaugos nepastatysi. Būtų labai didelė prabanga. Yra sustatyti ženklai, kad dar žaidimų aikštelių eksploatuoti nevalia, bet, matyt, ženklai nelabai ką padeda.“

Įrengs vaizdo kameras

Pasak T. Stanikūno, paauglius suvaldyti – sudėtinga.

„Tačiau baigus visus darbus, parke net šešiose vietose bus įrengtos vaizdo kameros. Jos vandalizmo aktus pristabdys. Kita vertus, parkas bus gerai apšviestas ir, tikiuosi, kad panevėžiečiai nebus pakantūs piktybiškai besielgiantiems paaugliams ir juos sudrausmins. Esame visi atsakingi už savo miestą ir turime saugoti jį. Juolab kad parkas tarnaus visiems. Jame atras ką veikti ir jaunas, ir senas“, – sakė projekto vadovas.