Kviečia į renginį

Šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelės atidarymo metu pasirodymą surengs Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės kinologai. Renginyje su įvairiapuse programa taip pat dalyvaus ir Vakarų Lietuvos gyvūnų priežiūros centras bei globos namai „Nuaras“, pasiūlysiantys galimybę susipažinti su beglobiais gyvūnais, sudalyvauti šunų dresūros treniruotoje, bus organizuojamos veiklos ir pramogos visai šeimai. Aktyviausių šventės dalyvių lauks dovanėlės.

Renginio organizatoriai – Palangos miesto savivaldybė ir Palangos kultūros ir jaunimo centras – kviečia atvykti su visa šeima ir geriausiais savo draugais – augintiniais.

Užtruko projekto derinimas

Kaip rašoma savivaldybės tinklalapyje, šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelės plotas siekia 25,5 aro. Siekiant užtikrinti keturkojų bei aplinkinių saugumą, ji yra aptverta.

Į aikštelę bus galima patekti iš trijų pusių – tose vietose yra įrengti varteliai, kurie bus uždaromi, bet nerakinami. Todėl šeimininkai savo augintinius galės vedžioti kada panorėję, net ir tamsiuoju paros metu, nes aikštelė bus apšviesta –­ įrengtos 5 apšvietimo atramos.

Atrodytų, paprastas aikštelės įrengimas užtruko net kelis mėnesius, nes ilgokai teko derinti projektą. „Aikštelės tvoros aukštis yra pusantro metro, todėl jai įrengti reikėjo projekto. Be to, dalis aikštelės patenka į kelio Klaipėda – Liepoja apsaugos zoną, todėl projektą reikėjo derinti ir su Lietuvos automobilių kelių direkcija“, – pasakojo šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelę statančios kurorto bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ projektų vadovė Veronika Alšauskaitė.

Įrenginiai pagaminti Ispanijoje

Kruopščiai buvo atrenkama pačioje aikštelėje turinti atsirasti augintinių dresavimo įranga. Kokių prietaisų reikia ir kaip juos geriau išdėstyti, komunalininkus konsultavo Lietuvos kinologų draugijos šunų elgsenos specialistų – trenerių sąjungos treneris Jonas Valančius.

Panašios įrangos gamintojai labiau specializuojasi gaminti vaikų žaidimo aikštelių įrenginius, todėl šunų dresavimui skirtos priemonės gaminamos pagal specialų užsakymą.

Palanga viešojo konkurso būdu pasirinko vienos Ispanijos firmos įrenginius, kurie liepos pabaigoje atkeliavo į Palangą.

Dresavimui ir vedžiojimui

Kitos savaitės pradžioje aikštelėje bus įrengta 11 šunų dresavimui skirtų įvairių įrenginių: gyvatėlė, tunelis, laipiojimo piramidė, balansinis buomas, įvairūs barjerai. Jie bus išdėstyti pietinėje aikštelės dalyje. Šiaurinė pusė skirta šunims vedžioti.

Įvairiose aikštelės vietose iki atidarymo renginio bus pastatyti 4 suoleliai, trys šiukšliadėžės skirtos surinktiems augintinių ekskrementams, 2 stoveliai pririšti šunims. Bus įrengtas ir modernus geriamojo vandens fontanėlis.

Šią aikštelę prižiūrės kurorto komunalininkai, kurių technikai įvažiuoti vieni varteliai yra suprojektuoti platesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)