Pasak Dainiaus Želvio, kurį kalbino „Palangos tiltas“, Palangos miesto savivaldybės tarybos nario, vietos gyventojai ne vienerius metus laukė galimybės paplūdimiuose naudotis moderniais treniruokliais.

„Šią iniciatyvą rodė aktyvus jaunimas – palangiškiai, kurie baigė mokslus kituose miestuose ir sugrįžo gyventi į kurortą. Daugelis mėgsta aktyviai leisti laisvalaikį, sportuoti, tad treniruoklių aikštelės paplūdimyje jie labai pasigedo, – kalbėjo D. Želvys. – Esu įsitikinęs, kad populiarumo šie įrenginiai nepraras ne tik vasarą, bet ir atvėsus orams – rudenį bei pavasarį“.

Pasak vietos politiko, iniciatyvą įrengti treniruoklių aikšteles paplūdimyje rodė ir Lietuvos šaulių sąjungos Klaipėdos apskrities III rinktinės šauliai.

Laimonas Vygantas, Lietuvos šaulių sąjungos Klaipėdos apskrities III rinktinės šaulys, atgabenęs įrangą iš Ukrainos, teigė, jog kilus idėjai pajūryje įrengti treniruoklių aikšteles, atsakingai rinko tam tinkamas vietas. „Norėjome jiems surasti tokią vietą, kad būtų patogi daugeliui miesto gyventojų, todėl buvo pasirinkta daugeliui įprasta vieta, kur anksčiau taip pat buvo treniruokliai“, – sakė L. Vygantas.

Paplūdimyje įrengti treniruokliai – ne tik tinkami pajūrio sąlygoms (yra atsparūs vėjo ir vandens erozijai), bet ir yra saugūs, turi reikiamus sertifikatus, puikiai sukomplektuoti. Jie skirti įvairioms raumenų grupėms stiprinti: atsilenkimo suolelis – pilvo raumenims, prisitraukimams skirtas skersinis stiprina nugaros raumenis, taip pat yra treniruokliai, skirti rankų raumenims bei žiedai, kurie, tinkamai jais naudojantis, treniruojantys visas raumenų grupes.

Treniruokliai Palangoje įrengti ties centrine gelbėjimo stotimi, o Šventojoje – prie gelbėjimo stoties. Juos įrengė bei prižiūrės bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ specialistai.