Projektu siekiama didinti informacijos prieinamumą visuomenei interaktyviai pristatant litvakų ir lietuvių išeivijos dailininkų indėlį kuriant Lietuvą.

Projekto idėja – skaitmeninių technologijų pagalba pažintiniame infoterminale patalpinus daug atraktyvios bei vertingos informacijos būtų galima gerokai praturtinti Beatričės Kleizaitės-Vasaris menų galerijos ir jos lankytojų pažinimo lūkesčius ta informacija, kuri dėl ekspozicinių erdvių natūralių apribojimų ligi šiol yra fonduose ir todėl vis dar sunkiai prieinama plačiajai visuomenei, rašoma pranešime spaudai.

Tikimasi, kad lankytojams tai suteiks patogumo, nes su dominančia informacija jie galės susipažinti savarankiškai. Dėl skaitmeninių technologijų patrauklumo jaunimui ir moksleiviams infoterminalo turinį bus galima panaudoti ugdymo procese – organizuoti ugdymą kultūrinėse erdvėse, glaudžiau integruoti švietimą ir kultūrą. Taip pat atsiras daugiau galimybių jaunimui, miesto gyventojams ir svečiams, turistams iš kitų šalių susipažinti su buvusios Marijampolės žydų bendruomenės bei sakralinio pastato istorija, žydų religijos ir kultūros tradicijomis, garsiausiomis litvakų bendruomenės asmenybėmis ir kt.
informacija. Užsienio turistai ir svečiai su infoterminale įdiegta informacija galės susipažinti ir anglų kalba.
Pagrindinės informaciniame terminale įdiegto interaktyvaus skaitmeninio pažintinio ir (ar) edukacinio turinio temos – „Istorijos atmintis: buvusi žydų bendruomenė Marijampolėje, Marijampolės žydų istorinis-kultūrinis paveldas“ ir „Į Lietuvą sugrįžusi išeivijos dailė“.

Įgyvendinant projekto veiklas bendradarbiaujama su Žydų kultūros paveldo kelio asociacija, Nacionalinio M. K. Čiurlionio muziejumi, kitomis savivaldybės organizacijomis, o viešinant informaciją į Marijampolę grįšiantiems turistams ir miesto svečiams – su Marijampolės turizmo informacijos centru.

2021 m. prasidės antrasis projekto „Sinagogos pasakojimai – nuo sakralinio žydų kultūros paveldo iki nacionalinio kultūros židinio“ etapas, kurio metu interaktyvus skaitmeninis pažintinis ir (ar) edukacinis infoterminalo turinys bus pristatytas visuomenei, vyks mokinių edukacinės dirbtuvės įtraukiant Marijampolės savivaldybės mokyklų mokinius į informacijos apie Marijampolės žydų istoriją ir kultūrą rinkimą, mokytojams ir mokiniams bus pristatytos naujos mokymosi bei kultūrinės edukacijos galimybės.