Be įspūdingos miesto aikštės su paminklu „Tautai ir kalbai, Lietuvos 1000-mečiui paminėti“, Marijampolėje menininkai iš viso pasaulio yra nutapę daugybę paveikslų tiesiog ant pastatų, kurie traukia turistus. Ne vienam apsilankiusiam Suvalkijos sostinėje gražius prisiminimus paliko ir centre įkurti parkai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vytauto Didžiojo parkas siūlo interaktyvią pramogą – turą „Miesto sodo istorija“ su papildyta realybe. Viskas ko reikės, tai išmanusis telefonas ir specialiai tam sukurtos programėlės jame. Tokia ekskursija po parką supažindins ne tik su miesto praeitimi, bet parodys, kas vykdavo parke ir prieš 150 metų.

Marijampoliečiai turi ką pasiūlyti ir siekiantiems labiau pagilinti istorines žinias arba tiesiog norintiems audiogido pagalba aplankyti net 15 objektų. Marijampolės turizmo informacijos centre tereikia pasiimti audiogidą ir leisti į ekskursiją po miestą. Specialiai sukurto maršruto pagalba ne tik pažinsite šį miestą, bet ir sužinosite faktų, kurių, tikriausiai, dar neteko girdėti.

Modernus miesto turizmo informacijos centras didžiausius smalsuolius kviečia užsukti ir pasinaudoti infoterminalu, kuriame virtualiai bus galima pasižvalgyti ne tik po Marijampolę, bet ir apkeliauti trimis skirtingais maršrutais. Jie jungia Marijampole, Kalvariją ir Lenkijos miestą Seinus, Marijampolę ir Lenkijos miestą Suvalkus arba Marijampolę ir Seinus.

Moderniai sutvarkytas miestas su jaukiomis senamiesčio gatvelėmis ir istoriniais paminklais – taip Marijampolę mato ne tik gyventojai, bet ir turistai. Šiame mieste ką pamatyti ar aplankyti ras kiekvienas. Nuo ekskursijų po seniausią Lietuvos cukraus fabriką iki pasivaikščiojimų apžvelgiant „Malonny“ projekto menininkų iš viso pasaulio darbus.

Marijampolę kiekvienais metais aplanko vis daugiau turistų ne tik iš kaimyninių miestų, bet ir kaimyninių šalių. Ypatingai šį miestą pamėgo Lenkijos turistai. Prie to prisideda ir Europos regioninio plėtros fondo INTERREG V-A Lietuva-Lenkija programa, kurios metu Lietuvos-Lenkijos pasienio miestuose yra skatinamas tvartus kultūros paveldo naudojimas Marijampolėje ir Suvalkuose, supažindinant visuomenę su kultūriniais objektais, įtraukiant į menines veiklas ir skatinant turizmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)