„Mes norime įveiklinti visas Danės upės krantines, kurios mums yra perduotos. Uoliai dirbame ta kryptimi ir po truputį judame į priekį. Jeigu tik bus norinčiųjų, nuomosime ir toliau“, - „Vakarų ekspresui“ sakė A. Siakki.

Šiuo metu ketinama nuomoti daugiau kaip 128 metrų ilgio krantinę, kuri yra už Danės skvero ir eina iki AB „Klaipėdos energija“ teritorijos.

Pasak A. Siakki, šią krantinę jau seniai buvo planuojama nuomoti. Ir anksčiau Klaipėdos miesto savivaldybė bandė tai padaryti, bet nesėkmingai. „O dabar mes skelbiame konkursą, kad galėtume ją išnuomoti“, - aiškino direktoriaus pavaduotojas.

Pradinė nuomos kaina be PVM per mėnesį - 465 eurai. Pradinis konkurso dalyvio įnašas - 1 395 eurai. Konkursas vyks gegužės 25 d. 10 val. Žinia, ta krantinės atkarpa bus nuomojama tam, kas pasiūlys didžiausią kainą.

Priminsime, kad „Klaipėdos paplūdimiai“ rūpinasi ne visomis Danės upės krantinėmis, jai priskirta tik visai nedidelė jų dalis. Krantinių nuo Danės upės žiočių iki Biržos tilto koncesininkė yra UAB „Klaipėdos laivų remontas“.

Pernai „Klaipėdos paplūdimiai“ mažiesiems laiveliams leido naudotis 90 metrų Danės upės krantinės dešiniajame krante - nuo rengiamos žuvų iškrovimo vietos iki raudonų plytų pastato, kuriuos Klaipėdos valstybinė jūrų uosto direkcija perdavė Klaipėdos miesto savivaldybei, o ši - „Klaipėdos paplūdimiams“.

„Šiuo metu yra spendžiami šio krantinės ruožo nuomos kainos klausimai. Esame biudžetinė įmonė, patys nuspręsti negalime, turime suderinti kainas su Savivaldybe“, - sakė įmonės direktoriaus pavaduotojas.

Jo teigimu, laivai prie šios krantinės gali stovėti, bet tik su „Klaipėdos paplūdimių“ leidimu. „Kol kas duodame leidimą tiems, kurie nori švartuoti savo laivus, o kai sutarsime dėl nuomos kainos, ten savo laivus laikys tie, kurie išsinuomos“, - aiškino A. Siakki.

Už Biržos tilto 100 metrų yra burlaivio „Meridiano“ krantinė.

Krantinė ties Danės skveru, kuri irgi yra perduota Savivaldybės „Klaipėdos paplūdimiams“, kol kas nenuomojama, nes tas krantinės ruožas buvo rekonstruotas naudojant Europos Sąjungos paramą. Užtat dabar prie jos penkerius metus negalima vykdyti jokios komercinės veiklos. Pasak A. Siakki, ta krantine galės vaikščioti miestiečiai, leisti laisvalaikį prie vandens.

„Penkerius metus su ta krantine nieko negalime daryti, t. y. bandyti užsidirbti pinigų iš jos. Bet ji sutvarkyta, aplinka graži, žmonės mėgsta ja vaikščioti“, - kalbėjo Klaipėdos paplūdimių" direktoriaus pavaduotojas.