Šiemet yra minimos Mykolo Vaitkaus 140-osios gimimo metinės ir 50-osios mirties metinės, tad Seimas 2023-iuosius yra paskelbęs Mykolo Vaitkaus metais. Šias sukaktis įprasmins ir Gargždų parke, prie didžiųjų laiptų, pastatyta skulptūra.

„Manau, kad ši kompozicija ne tik papuoš Gargždų parką, bet ir taps nauju traukos objektu – kvies atkreipti dėmesį į iškilų mūsų kraštietį, prisėsti ant vienos iš kėdžių bei pasigrožėti Minijos slėnio panorama. Juk ir M. Vaitkus vaikystėje gyveno Gargžduose, o jo kūryboje atsispindi meilė gimtinei“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Skulptūrinę kompoziciją sukūrė skulptorius Lukas Šiupšinskas. Jos atidengimas planuojamas spalio 27-ąją, M. Vaitkaus gimimo dieną.

„(...) Bus pastatyta ne tik M. Vaitkaus skulptūra, bet ir stalas su kėdėmis, priminsiantys kūrėjo kambario fragmentą. Ant stalo stovės žvakė, arbatos puodelis, popieriaus lapai, ant kurių – M. Vaitkaus žodžiai ir keturios knygos, simbolizuojančios keturias kultūras – kuršių, lietuvių, vokiečių, žydų. O kėdžių atlošuose bus vaizduojama keturių vandenų tematika“, – teigia vicemerė Violeta Riaukienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją