Projektinius pasiūlymus pristačiusi UAB „Plentprojektas“ kartu su Savivaldybės atstovais sulaukė nemažai kritikos - gyventojai baiminasi, kad dėl noro įgyvendinti tam tikrus sprendinius bus iškirsti sveiki medžiai ir krūmai. Dalies gyventojų nedžiugina ir noras šalia gyvenamojo namo pastatyti stacionarų tualetą.

Neringos skvere ruošiamasi įrengti sporto zoną, o štai ties pastatu Šilutės pl. 40 siūloma įrengti papildomų vietų automobiliams. Dėl pastarojo klausimo išsiskyrė kelios nuomonės - vieni pasisako už papildomų vietų įrengimą, kiti ragina naudotis aikštele prie prekybos centro „Maxima“, kuri naktimis neva nėra visiškai užimta.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės teigimu, papildomų vietų automobiliams įrengta nebus, jeigu tokią valią išreikš vietos gyventojai.

Projektuotojai atkreipė dėmesį į teritorijoje esančią susidėvėjusią dangą, neveikiantį fontaną. Beje, senoje krepšinio aikštelėje statomi automobiliai, o pėsčiųjų takas - iš skirtingų dangų.

„Žinome aktualiausias vietas, taip pat tas, kur renkasi asocialūs asmenys. Dėl saugumo bus įrengta vaizdo stebėjimo kamera. Sporto zonoje planuojama įrengti teniso, krepšinio aikšteles, lauko treniruoklius“, - sakė „Plentprojekto“ atstovė Rūta Jakštaitė.

Kone daugiausia aistrų kilo dėl želdinių. Gyventojai siekė sužinoti, kiek tiksliai teritorijoje bus iškirsta medžių ir krūmų, bet projektuotojai konkretaus skaičiaus įvardyti negalėjo.

„Suskaičiuoti sudėtinga. Tai yra tik projektiniai pasiūlymai. Visi kiekiai skaičiuojami, kai yra parengtas projektas. Pasodinta bus netgi daugiau nei iškirsta“, - tikino R. Jakštaitė.

Gyventojus raminti bandė ir Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, kuris tikino, kad į visas gyventojų pastabas ir siūlymus bus atsižvelgta.

„Jau sutvarkėme Naujakiemio, Debreceno takus. Trečias eilėje - šis takas. Viskas daroma nuosekliai. Viskas naujinama. Kalbame apie techninius sprendimus, kurie numatyti detaliajame plane“, - teigė L. Dūda.

Vietos gyventojai viliasi, kad valdininkai kartu su projektuotojais ras laiko ir atvyks į susitikimą su Neringos skvero teritorijos gyventojais ir taip išspręs visus aktualius klausimus.