Tokius, iš pirmo žvilgsnio keistokus ir neįtikėtinus draudimus įteisinti leido rajono Eismo saugumo komisija, gavusi Šilutės autobusų parko vadovybės prašymą. Mat parko ir autobusų stoties vadovai nebeapsikentė laisvo šilutiškių elgesio šioje teritorijoje.

Į stotį – ir pasivažinėti, ir šiukšlių išmesti

Vos prieš kelis mėnesius atidarytoje naujojoje Šilutės autobusų stotyje šilutiškiai jau taip apsiprato, kad jaučiasi čia ne blogiau nei savo kiemuose. Tai tampa aišku, kuomet klausaisi Autobusų parko direktoriaus Artūro Stonkaus pasakojimo. Pasak jo, po autobusų stoties teritoriją motociklais kada tik sumanę ratus suka jaunimas, neatsilieka ir tie, kas atveža savo artimuosius į kurį nors autobusą arba atvažiuoja paimti parvežamų siuntų. Pasirodo, mūsų kraštiečiams jau tampa pernelyg sudėtinga nueiti kelias dešimtis metrų iki stovinčio autobuso, dažną artimieji pasistengia net prie pat autobuso durų privežti...

Stoties teritorijoje direktorius stebi ir dar vieną kategoriją šilutiškių – tų, kurie atvyksta apsipirkti šalia stovinčiame „Lidl“ prekybos centre. Kai kurie jų savo mašinas nežinia dėl kokių priežasčių palieka autobusų stoties teritorijoje, nors priešais prekybos centrą įrengta labai erdvi aikštė su daugybe vietų automobiliams.
Ir jau visai neaišku ką sau galvoja tie, kurie net ir savo šiukšlėmis atsikrato Autobusų stoties konteineriuose, prieš tai, žinoma, pervažiavę jos teritoriją...

„Stotyje sukinėjasi daug labai didelių autobusų, tad neretai matome situacijas, kai iki nelaimės belieka vienas žingsnis“, - sakė A. Stonkus.

Stebėkime ženklus

Todėl A. Stonkus kreipėsi į rajono Eismo saugumo komisiją ir paprašė leisti stoties teritorijoje pastatyti keletą čia savivaliauti draudžiančių KET ženklų. O pastarosios komisijos nariai vienbalsiai nutarė, kad direktorius teisus – nelaimės nereikia laukti, ir jau laikas apsunkinti gyvenimą tokių lengvatų įsigeidusiems miestelėnams.

Juo labiau, kad ir stoties prieigose yra erdvi aikštelė, kurioje vietos tikrai užteks visiems, kas į stotį atveža keleivius ar atvyksta pasiimti siuntos. Nardyti autobusams skirtoje teritorijoje ar palikti joje neribotam laikui automobilius nuo šiol draus ženklai. O tiems, kurie jų nepastebės arba nenorės paklusti jų reikalavimams, teks pabendrauti su policijos pareigūnais.