„Sekasi gerai. Miestas švenčia, o darbai vyksta“, – „Vakarų ekspresui“ po savaitgalį Klaipėdoje vykusio Džiazo festivalio sakė Mindaugas Jocys, UAB „V. Paulius & Associates“ generalinis direktorius.

Anot jo, statybos vyksta sklandžiai, projektui netrukdo ir tai, kad kurį laiką buvo tvarkoma (ir dar dalis nebaigta tvarkyti) Žvejų gatvė.

„Jau kitais metais planuojama, kad pastatas bus po stogu ir prasidės vidaus apdailos darbai“, – teigia M. Jocys.

Anot jo, vidaus apdailai planuojama skirti ypatingą dėmesį. Nuo to priklausys ir galutinė projekto kaina. Šiandien preliminariai vertinama, kad projekto investicijos sudarys apie 4 milijonus eurų.

Anot jo, dar nėra galutinai aišku ir dėl mansardinio aukšto paskirties. Pirminiame projekte ten buvo suplanuota įrengti SPA zoną.

Iš viso 7,6 a ploto sklype suprojektuotas 1 520 kv. m 3 aukštų su mansarda pastatas.

Tai bus 44 vietų viešbutis, kuriame numatyta 14 dviviečių ir 4 keturviečiai kambariai.

Pastatą suprojektavo UAB „A405“. Projekto vadovas – Gintaras Čičiurka.

„Buvo atsisakyta pirminių planų įrengti rūsį su automobilių parkavimo vietomis“, – sako „V. Paulius & Associates“ vadovas.

Anot jo, sutarta su Klaipėdos savivaldybe, kad įmonė sumokės kompensaciją už 5 neįrengtas automobilių stovėjimo vietas. Pagal reglamentą prie pastato turėjo būti įrengtos mažiausiai 4 stovėjimo vietos automobiliams.

Taip pat, palyginus su pirminiais planais, įvyko pokytis dėl pastato spalvos. Jis bus ne baltas, o smėlio spalvos.

XX a. pradžioje šiame pastate veikė Vokietijos batų siuvimo ir prekybos įmonės „Salamander“ atstovybė. Per Antrąjį pasaulinį karą pastatas buvo apgadintas, o 1947 metais – nugriautas.

„V. Paulius & Associates“ sklypą iš valstybės nuomojasi. Sutartis galioja iki 2101 metų.