Šiuo metu apleistas pastatas ateityje bus atnaujintas bei išplėstas, ir taps moderniu, pritaikytu šiuolaikiniam gyvenimo būdui, statiniu.

Kaip teigė šio projekto idėjos autoriai, architektai Vytenis Rudokas ir Algis Vyšniūnas, būsimas Minijos gatvės pašonėje plytinčio Šermukšnių g. 10 sklypo pastatas po rekonstrukcijos darniai įsilies į bendrąjį miesto foną ir jį vizualiai praturtins.

„Minijos gatvė nėra miesto gatvė, ji – transporto arterija, kurioje beveik nėra pėsčiųjų. Ši Klaipėdos teritorija ganėtinai chaotiška, nesuformuota. Kurdami Šermukšnių g. 10 sklypo viziją, ją laikėme svarbiu Minijos gatvės akcentu ir reikšmingu miesto objektu, atidžiai tyrinėjome bei atsižvelgėme į jį supantį architektūrinį kontekstą“, – sakė A. Vyšniūnas.

Bus daugiafunkcis

Būtent urbanistinė aplinka – nuo netoliese stovinčio nekilnojamosioms kultūros vertybėms priskiriamo Klaipėdos celiuliozės fabriko pastatų komplekso iki privačių namų grupių – architektams „diktavo“ būsimus atsinaujinsiančio pastato kontūrus.
Šermukšnių gatvės neužgriozdinsime pastatų tūriais, jokių stiklinių „dėžučių“ čia taip pat neatsiras – bus kokybiška architektūra. Sklypas plėsis ne į aukštį, o į gylį“, – kalbėjo V. Rudokas ir A. Vyšniūnas.

Šiuo metu drauge su UAB „Sunprojektai“ architektų komanda, Jūrate Usanova ir Robertu Bardausku, jie savo idėją verčia techniniais brėžiniais.

Po rekonstrukcijos buvęs policijos pastatas taps daugiafunkcis: iš Šermukšnių gatvės pusės jame bus įrengti 1–2 asmenis talpinantys butai, kuriuose galės įsikurti jauni ar garbaus amžiaus žmonės, o kieme iškilsiančiame priestate duris atvers administracinės paskirties patalpos.

„Senasis pastatas atsinaujins iš esmės: bus apšiltintas fasadas, pakeista visa jo inžinerija ir atlikti kiti pertvarkymo darbai, po kurių pastatas taps patogus būsimiems gyventojams ir darbuotojams. Po atnaujinimo jis atrodys šiuolaikiškai, bus kokybiškas ir visiškai atitiks šiandieninius poreikius ir reikalavimus“, – informavo minėtą sklypą įsigijusios UAB „Nova Energia“ bendraturtis Jaunius Skierus.

Pagrindinis įvažiavimas – iš Minijos gatvės

Apleistų garažų ir dirbtuvių šiame sklype neliks – jie užleis vietą prie aplinkos derančiam, moderniam objektui, turinčiam visus šiuolaikiniam gyvenimo būdui būtinus atributus: elektromobilių, elektrinių paspirtukų ar dviračių įkrovimo bei laikymo vietas, talpią automobilių stovėjimo aikštelę.

Pirmuose atsinaujinusio pastato aukštuose tikimasi įkurdinti medicinos kliniką.
„Stengiamės žengti koja kojon su rinka, prisitaikyti prie dabartinių gyventojų ir darbuotojų poreikių.

Šis pastatas bus matomas važiuojant itin judria Minijos gatve, tad siekiame, kad jis būtų ne tik funkcionalus, bet ir estetiškas, puošiantis miestą“, – pasakojo J. Skierus.

Kadangi Šermukšnių gatvėje dominuoja privatūs namai, sprendžiant sklypo užstatymo klausimą galvojama ir apie greta gyvenančiųjų ramų poilsį, patogų jų automobilių judėjimą iš namų ir atgal – dėl to pagrindinis įvažiavimas numatytas iš Minijos gatvės pusės.

„Žmonėms padėties nepabloginsim: dirbdami kaip tik maksimaliai gerbėm Šermukšnių gatvės gyventojų erdvę“, – patikino A. Vyšniūnas.

Kiek tiksliai UAB „Nova Energia“ kainuos naujam gyvenimui prikelti dabar apleistą sklypą kol kas dar nėra aišku, nes šiuo metu projekto stadija ganėtinai ankstyva: ruošiami projektiniai pasiūlymai, kurie vėliau bus teikiami Klaipėdos regioninei architektūros tarybai.