Rekonstrukcijos darbus pradėjęs rangovas UAB „Infes“ ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybėje sulaukė Saugaus eismo komisijos pritarimo.

Pasak rangovo atstovo, laikinai praplėsti statybvietę iki pat Danės gatvės būtina dėl pėsčiųjų saugumo. Darbus numatyta pradėti per ateinantį mėnesį. Pamatams įrengti prireiks 2-3 mėnesių.

„Pagal projektą įrengiami gilūs pamatai. Polius įrengti prireiks didelės įrangos. Pėstiesiems tikrai būtų nesaugu. Bendravome su policija. Toje vietoje transporto priemonių ir pėsčiųjų srautas nėra didelis. Atskiros perėjos įrengti nereikės - tik pažeminti šaligatvio bortelius“, - sakė UAB „Infes“ atstovas.

Tokiam sprendimui nenorėjo pritarti vicemeras Artūras Šulcas, kuris sprendimą įvardijo kaip „nepagarbą žmogui“. Jo manymu, toks sprendimas stums žmones į gatvę. Jis taip pat siūlė svarstyti galimybę apriboti transporto eismą.

O štai Klaipėdos Kelių policijos vadas Mindaugas Džermeika pritarė rangovui, kad laikinai pėsčiuosius būtų saugiau nukreipti į kitą gatvės pusę.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Saugaus eismo komisijos pirmininkas Olegas Mariničius ragino rangovus atkreipti dėmesį ne tik į saugumo užtikrinimą pėstiesiems, bet ir vairuotojams.

UAB „Infes“ patikino, kad šviesoforo matomumas Danės g. pusėje nesuprastės ir tvora papildomų problemų nesudarys. Šalia jos bus įrengti įspėjamieji ir nukreipiamieji ženklai su šaligatvio bortelio pažeminimu.