Akivaizdžiai apsvaigę ir per garso kolonėlę muziką leidę vyrai į gelbėtojų raginimus palikti paplūdimio teritoriją nereagavo, negana to, vienas iš kompanijos vyrų kitų žmonių, ir net vaikų, akivaizdoje išsirengė visiškai nuogai iš šoko į jūros bangas.

„Galbėtojai šiuos akivaizdžiai apsvaigusius vyrus dar ketvirtadienį pamatė prie gelbėtojų stoties ir paprašė net neiti į paplūdimį.

Šie atkirto: „Ką mums padarysite, norime ir eisime. Negana to vienas iš vyriškių savo nepasitenkinimą dar parodė išsirengdamas nuogai ir nuplaukęs net už plūdurų. Į gelbėtojų raginimus kuo greičiau grįžti į krantą nereagavo.
Teko kviesti gelbėtojus iš Centrinės stoties su vandens motociklais“, – „Vakarų ekspresui“ situaciją papasakojo BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas ir gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki.

Tik su policijos pagalba šie vyrai ketvirtadienį buvo išprašyti iš paplūdimio.

Tačiau tuo istorija nesibaigė.

Penktadienį Pirmojoje Melnragėje budėję gelbėtojai vėl išvydo šiuos vyrus ir scenarijus ėmė kartotis – į raginimus palikti paplūdimio teritoriją vėl nereaguota.

„Matėsi, kad jie vėl akivaizdžiai apsvaigę. Turbūt tiksliau pasakius, dar neišsiblaivę, galbūt jiems – daugiadienės. Vėl kvietėme policiją ir šįkart jie jau buvo išgabenti į areštinę“, – teigė A. Siakki.

Jis ragino poilsiautojus būti atsakingiems ir paplūdimyje nevartoti alkoholinių gėrimų.

„Pagal Lietuvos įstatymus girtuokliauti viešose vietose negalima. Pastebime tai, kad vasaros pradžioje tokių būna daugiau, o vėliau tokie asmenys informaciją praneša iš lūpų į lūpas ir įpusėjus vasarai girtuokliaujančių pastebime mažiau. Tikimės, kad taip bus ir šiemet“, – teigė Klaipėdos gelbėtojų vadovas.