„Skulptūras rinkomės truputėlį kitaip, norėjome, jog savo istoriją miestiečiams ir miesto svečiams papasakotų dar neatrastos arba šiek tiek pamirštos miestą puošiančios ir įdomias istorijas turinčios – „Neringa“, „Vydūnas“, „Mažasis klaipėdietis“. Kviečiame visus saugiai pasivaikščioti po miestą, aplankyti ne tik Kalėdinę eglutę, bet ir susipažinti su miesto skulptūromis, sužinoti jų ir aplink esančių objektų istorijas. Labai tikimės, jog istorijos sulauks susidomėjimo ir šį projektą galėsime tęsti. Juk taip smagu ne tik atrasti, bet ir išgirsti. Tik neužmirškite pasiimti išmanųjį telefoną ar kitą įrenginį, nes tam, kad skulptūra prabiltų, reikės nuskanuoti QR kodą “, – sako VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Atnaujinta svetainė

„Turizmo inovacijų“ projekto pagalba inovatyviomis priemonėmis taip pat buvo atnaujintas ir www.klaipedatravel.lt tinklalapis – įdiegta prekių bei paslaugų pardavimo platforma, kurioje galima įsigyti suvenyrų su Klaipėdos simbolika, bilietų į turizmo centro ir kitų įstaigų organizuojamas ekskursijas (šią paslaugą įstaiga vykdys pasibaigus karantino laikotarpiui), o taip pat labai džiugu pristatyti pardavimo platformoje atsiradusią skiltį „Sukurta Klaipėdoje“, kurioje savo kūrybinius darbus jau šiandien pristato menininkės Urtė Jasenkaitė, Gretė Jablonskienė „Shuke ceramics“, Jūratė Čėsnaitė „Maži dalykai“.

Svetainėje taip pat įdiegtas pokalbių robotas, kuris 24 valandas per parą „dirbs“ ir atsakys į daugiau nei 400 klausimų, susijusių su Klaipėdos miesto turizmo ištekliais. Informacija bus teikiama lietuvių ir anglų kalbomis.

Kalbančių skulptūrų sąrašas:

1. „Taravos Anikė“
2. „Juodasis vaiduoklis“
3. „Bučinys“
4. „Neringa“
5. „Vydūnas“
6. „Undinė“
7. „Žvejys“
8. „Mažasis klaipėdietis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)