Nors Didžiųjų atliekų aikštelė buvo skirta tik vidaus bei lauko baldams, nesudaužytoms kriauklėms, klozetams ir vonioms, nepaisant nurodytos informacijos, gyventojai šioje vietoje atsikratydavo ir statybinėmis ir griovimo atliekomis, elektros įranga. Dėl šių priežasčių šios teritorijos tvarkymas užtruko kelias savaites. Būtent teritoriją aplink šią aikštelę pavasarinių talkų metu pasirinko tvarkyti ir Neringos savivaldybės administracija. Atliekų išvežimo metu pabirusias šiukšles praėjusią savaitę kruopščiai rinko UAB „Neringos komunalininkas“ darbuotojai.

Neringos savivaldybės sprendimą uždaryti šią aikštelę nulėmė Nidos Šiaurinės Purvynės gatvės teritorijos detaliojo plano patvirtinimas.

Šio detaliojo plano sprendiniai numato beveik visos buvusios komunalinės teritorijos sutvarkymą ir pritaikymą rekreacijai. Šiaurinės Purvynės gatvės teritorijoje taip pat numatoma Neringos sezoniškumo problemoms spręsti būtinų dengtų teniso kortų statybos galimybė. Formuojami rekreacinių miškų ir atskirųjų želdynų sklypai, plėtojamas pėsčiųjų takų tinklas.

Didžiųjų atliekų aikštelės panaikinimas – pirmasis žingsnis, pradedant tvarkyti šioje teritorijoje esančius statinius bei vystyti viešąją infrastruktūrą. Asmenys, kurie nesilaikys Atliekų tvarkymo taisyklių ir nebereikalingais daiktais mėgins atsikratyti šioje teritorijoje, bus baudžiami įstatymų nustatyta bauda. Apie tai skelbs ir greta aikštelės įrengta informacinė lenta, o tvarką prižiūrėti padės įrengtos vaizdo kameros.

Baldus, elektros ir elektronikos atliekas, tekstilę, stambias antrines žaliavas Nidos, kaip ir kitų Neringos gyvenviečių gyventojai, gali priduoti į Didelių gabaritų atliekų surinkimo ir žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę, adresu Nidos-Smiltynės pl. 12. Aikštelės darbo laikas II-V nuo 9 iki 18 val., VI nuo 10 iki 14 val. Telefono numeris pasiteiravimui 8 659 29420.