Socialiniuose tinkluose klaipėdiečiai dalijasi nuotraukomis, kaip atrodo naujai nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas per Malūno parką. Džiaugiamasi, kad dviratininkai, riedutininkai ir kitų transporto priemonių gerbėjai jau naudojasi nauja infrastruktūra.

Tačiau viena detalė kelia šypsnį. Prie tako pastatyti inovatyvūs suoleliai realiai negali būti iki galo panaudoti pagal paskirtį. Suoleliai sukonstruoti taip, kad iš abiejų galų būtų galima patogiai pastatyti po du dviračius. Bet realiai tai padaryti galima tik iš vienos pusės, nes kitoje to padaryti neleidžia visai šalia suolelio pastatyta šiukšlinė.

Kodėl taip nutiko, pabandėme pasiaiškinti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje. Šį projektą prižiūrinti Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Regina Dekėrytė svarstė, kad tiesiog suveikė žmogiškasis faktorius, ir žadėjo, kad klaida bus ištaisyta.

„Aš ir pati savaitgalį pastebėjau šį nesusipratimą. Tiesiog rangovas su mumis nepaderino ir šiukšliadėžes pastatė tradiciškai, kaip esame įpratę. Būtinai prašysime ištaisyti šią klaidą, nes rangos darbai dar tebevyksta“, - žadėjo R. Dekėrytė.