Žinute apie tai, kad į japoniškame sode kvepia pavasariu, prieš kelias dienas pasidalinta feisbuko puslapyje. „Šiuo metu tiesiog kvepia nuostabiu pavasariu“, – rašoma įraše.

Kaip DELFI aiškino japoniško sodo įkūrėjas Šarūnas Kasmauskas, pražydusi sakurų veislė įprastai žydi du kartus per metus. „Jos žydi pavasarį ir rudenį – spalio mėnesį. Bet šiemet jos pražydo lapkričio mėnesį ir tebežydi. Šiek tiek užšąla, jos sustoja, ir tada vėl iš naujo skleidžiasi žiedai, dar daugiau ir daugiau. Kas buvo pražydę lapkričio pradžioje, taip ir tebežydi, nieko joms neatsitiko“, – pasakojo pašnekovas.

Jis sakė, jog toks neįprastas sakurų rudeninis žydėjimas paveikti pavasarinių žiedų neturėtų ir kad pamatyti žiedus pavyks ir įprastu pavasario metu.

Tiesa, Kretingos rajone esančiame sode žydi tik viena iš dešimties ten esančių sakurų veislių, t. y. 12 iš daugiau nei 500 medelių. „Visos kitos sakuros pradės žydėt kaip ir visada, laiku“, – tikisi Š. Kasmauskas.

Vis dėlto sakuros – ne vienintelis augalas šiame sode, stebinantis žiemą prasiskleidusiais žiedais. Pašnekovo teigimu, tvarkingai žydi ir lazdynai, hamamelis ir viena putino veislė. Netrukus pražįsti gali ir heleborai.

„Negerai, bet ką padarysi...“ – apie neįprastus šios žiemos reiškinius sakė sodo įkūrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)