Tuo metu skverelyje už pasažo ties I. Simonaitytės gatve taip pat atnaujintos dangos, suoliukai, suformuotos būsimos žaliosios salelės, įrengiama vaikų žaidimų aikštelė. Pagal sutartį su rangovu darbai turi būti baigti iki rugsėjo 30 d.

Rekonstruojamame objekte šiandien apsilankęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus sakė, jog pokyčiai šioje vietoje buvo reikalingi, tačiau tokie projektai turėtų būti įgyvendinami gerokai greičiau.

„Atlikus darbus, ši vieta įgis kitą kokybę. Tačiau treji metai – per ilgas laiko tarpas tokiam projektui įgyvendinti. Miestas neturėtų taip planuoti darbų. Naujai miesto valdžiai tai pamokos į ateitį – nedaryti tokių klaidų, kokios buvo daromos praėjusioje kadencijoje. O iš rangovo dabar tikimės, kad darbai būtų kuo greičiau užbaigti. Taip pat džiugu, kad matydami besikeičiančią aplinką, savo turtą ėmėsi tvarkyti ir kai kurie čia dirbantys verslininkai, raginame šiuo pavyzdžiu sekti ir kitus“, – sakė A. Vaitkus.

Lankantis objekte atkreiptas dėmesys į kelis sprendinius, kurie gali nepasiteisinti eksploatuojant objektą. Vienas jų – per trumpa stoginė Vingio gatvės pusėje, ties požemine perėja – dalis požeminės perėjos liks neuždengta ir neapsaugota nuo lietaus. Taip pat kilo abejonių dėl stoginės dangos – pagal projektą numatyta, kad konstrukcija bus uždengta stiklu, rangovas teigė, jog stiklas jau užsakytas. Tikėtina, kad po stikline stogine esanti zona karštomis dienomis įkais, todėl su rangovais dar aiškinamasi, ar galima numatyti papildomus sprendinius, kad būtų išvengta kaitros.

„Su komanda važiuojame į rekonstruojamus objektus tam, kad išspręstume tas problemas, kurias dar galima išspręsti dabar. Ateityje tai jau taps mūsų atsakomybe“, – sakė A. Vaitkus.

Vingio mikrorajono viešojoje erdvėje taip pat dar bus įrengtas viešasis tualetas, apšvietimas, vaizdo kameros. Daugiausiai dvejonių kyla, ar iki sutartyje numatytos darbų pabaigos bus suspėta įrengti viešąjį tualetą. Sutarties vertė – 1,6 mln. eurų, rangovas – UAB „Stamela“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją