Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos savivaldybės saugaus eismo komisijos posėdyje buvo pritarta, kad Vėjo gatvėje saugumo trūksta. Tačiau greičio slopinimo kalnelių, panašu, įrengta nebus.

„Prašėme poros kalnelių. Žinome, kad įvyks Tauralaukio tvarkomų gatvių antras darbų etapas, atsiras šaligatviai. Tačiau situacija tokia, kad tai gali įvykti po 5-10 metų. Žmonės iki stotelės eina asfaltu. Apšvietimas įrengtas, bet neįjungtas. Tamsiu paros metu visas automobilių ir pėsčiųjų srautas vyksta asfaltu. Prašome laikinai pastatyti kalnelius, kol bus įgyvendintas antrasis darbų etapas“, - sakė Vėjo g. gyventojams atstovaujantis Artūras Bogdanovas.

Kad Vėjo g. trūksta saugumo, įsitikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius, savo akimis matęs, kaip vaikai iš gyvenamųjų namų kiemų į gatvę išrieda riedlentėmis. Tačiau, jo manymu, greičio slopinimo kalneliai gali pridaryti daugiau rūpesčių nei padėti.

„Norisi visiems padėti, ir tai padaryti iš karto. Tačiau dabar reikia apžvelgti srautus ir apsvarstyti laikinas priemones. Galima įrengti greitį ribojančius ženklus. Bėda ta, kad ne visi tų ženklų paiso“, - teigė O. Mariničius.

Policija patikino, kad du greitį slopinantys kalneliai problemos neišspręs, tad tokį sumanymą vertina skeptiškai. Pareigūnai Vėjo gatvėje patruliavo ne kartą, tačiau judraus eismo dienos metu nepastebėjo.

Tikimasi, kad situaciją pagerins Vėjo g. įrengtas apšvietimas, kurį ruošiamasi įjungti gruodžio pradžioje.