Snieguotos kalvelės aplink rampas traukia žiemiškų pramogų pasiilgusius vaikus. Dienos metu čia galima sutikti ne vieną vaiką. Kai kuriuos atlydi tėvai, o kai kurie čia ateina ir vieni.

Klaipėdietis Michailas teigia, kad ši vieta yra pakankamai pavojinga mažiesiems. Šeštadienį feisbuke jis pasidalino įrašu, kuriame pasakoja, jog į šią duobę įslydęs buvo jau ne vienas vaikas, o iš jos išsiropšti be pagalbos – praktiškai neįmanoma, man čia nėra nei jokių laiptelių, nei kitų objektų, už kurių būtų galima užsikabinti ir išlipti. Nepadeda tai, kad šiuo metu danga yra slidi. Gyventojas pasidalijo vienu pavyzdžiu, kai į duobę buvo įkritęs dvylikametis:

„Buvo įkritęs į tą duobę vaikas ir kelias valandas negalėjo iš čia išlipti, nes praktiškai mažam vaikui iš čia pačiam „išsiraitoti“ – niekaip“, – sako jis.

Savivaldybės sprendimas sukėlė juoką

Apie pavojų keliančias rampas aktyvus klaipėdietis pranešė ir miesto savivaldybei. Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pirmadienį „Lalunos“ radijui sakė, kad problemos bus imtasi, bus galvojama, kaip padaryti, kad įkritę į duobę vaikai galėtų išlipti.

Ir iš tiesų, aplink minimą duobę netrukus atsirado „Stop“ juosta. Vis dėlto, tokios priemonės gyventojus ir nustebino, ir sukėlė juoką. Priemonių, kaip įkritusiems vaikams iš ten išsiropšti taip ir neatsirado, o pati „Stop“ juosta įrengta labai aukštai – kai kur siekia apie 2 metrus.

Gyventojai juokauja, kad juosta skirta arba Guliveriams, arba be leidimų savivaldybių sienas kertantiems paukščiams. Maža to, kaip „Delfi“ teigė klaipėdietis Michailas, šiandien, ketvirtadienį, dalis juostos jau sudraskyta.

Jokių įrenginių, laiptų ar kopėtėlių, galinčių padėti įkritusiam vaikui išlipti, pašnekovas sakė nepastebėjęs.

Atsakomybę prisiimti siūlo tėvams

„Delfi“ susisiekus su I. Šakaliene, miesto tvarkymo skyriaus vedėja patvirtino, kad yra įrengta „Stop“ juosta. Vis dėlto, anot jos, juosta skirta ne tam, kad apsaugotų, o tam, kad įspėtų, todėl jos aukštis – nelabai turi reikšmės.

„Apsaugoti ta „Stop“ juosta tikrai neapsaugos, čia tik įspėjimas, kad reikia saugotis ir nepakliūti į tą bėdą. Kiek man minėjo, nebuvo lengva ir sumontuoti tą juostą toje vietoje“, – sakė pašnekovė.

Anot jos, buvo pasiūlymų įrengti apsauginę tvorelę, tačiau tai esą – ne išeitis.

„Kažkas siūlė uždėti kažkokią tvorą. Bet, žinot, jei uždėsi apsauginę tvorą ir jeigu koks vaikas atriedėtų nuo to kalniuko, tai jau tada gali būti dar liūdnesnės pasekmės“, – sakė I. Šakalienė.

Ji taip pat pridūrė mananti, kad iš tiesų dalį atsakomybės turėtų prisiimti ir patys tėvai.

„Jei tai mažametis vaikas, tai išvis kažkas yra negerai. Tikrai šalta lauke, tikrai įsivaizduoju, kad tas vaikas (praleidęs kelias valandas duobėje, – aut.past.) ir stresą patirti turėjo, ir labai sušalti. Bet aš galvoju, kada gal ir tėvai turėtų prisiimti dalį atsakomybės ir paaiškinti vaikams. Ten tikrai yra vietos ant kalniukų, kur galima į tą pusę ir nečiuožti, galima su tom rogutėm čiuožti visai į kitą pusę. Neįvertino tos situacijos tiesiog“, – sakė I. Šakalienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)