Šalia trečiojo įėjimo į prekybos centrą, ant prie parduotuvės „Fielmann“ esančios sienos „Akropolio“ lankytojams atsivėrė įspūdingo dydžio – apie 9 metrų ilgio ir 2,5 metrų aukščio – jaunos menininkės Eglės San Sansches piešinys „Mažos mergaitės kelionė“.

„Tai – kūrinys apie mažos mergaitės vaikystę Klaipėdoje, kuriai miestas buvo didesnis už pasaulį. Kiekvienas mūsų vaikystėje pasaulį matome daug platesnį ir didesnį nei suaugusieji. Užaugę šį vaikystės didumo jausmą prarandame, visi miestai gimtojoje šalyje pasidaro savi ir lengvai pasiekiami. Šis piešinys apie vaiko drąsų žingsnį gimtajame mieste, apie tą vaikystės momentą, kai išaugame iš miestų dydžių ir keliaujame drąsiai it prisiminimų keliu“, – pasakoja E. San Sansches.

Tai – ne pirmas tokio mastelio menininkės E. San Sansches projektas. 2019 m. vasarą Klaipėdos Danės gatvės 43-uoju numeriu pažymėto namo kieme ji nupiešė 15 m ilgio ir 2 m aukščio piešinį, kuriame atsispindi uostamiesčio motyvai. 2020 m. menininkė nupiešė 7 piešinius, taip pat praturtintus jūrinės tematikos simboliais, ant Klaipėdos autobusų parko dirbtuvių sienų – bendras jų ilgis siekia apie 70-80 m.

„Piešiniai ant pastatų sienų puošia miestus ne tik svetur, bet ir Lietuvoje – norėtųsi matyti kuo daugiau estetiškų meno kūrinių ant namų fasadų, padedančių atgaivinti senas erdves. Projektui „Aš nesu tik siena“ pasiūliau kelis eskizus, džiaugiuosi, kad tiek „Akropoliui“, tiek man artimiausias buvo pasirinktas variantas – tiek klaipėdiečiai, tiek miesto svečiai pajus ryšį su piešinyje vaizduojamu Klaipėdos miestu“, – dalinasi menininkė.

Nuo pat vaikystės į kūrybą linkusi E. San Sansches šiuo metu studijuoja daiktų dizainą Vilniaus Dailės akademijoje.

„Labai smagu prisidėti prie projekto „Aš nesu tik siena“, kuriuo siekiama skatinti kūrybiškumą ir dialogą tarp jaunųjų menininkų. O labiausiai džiugina tai, kad Eglės sukurtas meno kūrinys puoš ne galeriją, bet gyvą miesto organizmą – prekybos centrą – ir juo žmonės galės gerėtis netipinėje ir neįpareigojančioje aplinkoje.

Eglės kūrinys vaizduoja Klaipėdos miesto dalį ir mums tai ypač svarbu, nes pats miestas ir klaipėdiečiai yra esminė prekybos centro gyvenimo dalis“, – sako Klaipėdos „Akropolio“ vadovė Kristina Viskontaitė.

Piešinys ant prekybos centro sienos pieštas naudojant dvi skirtingas technikas: tapymą akriliniais dažais ir paišymą akriliniais markeriais.

Projekto iniciatoriai: Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021, „Aš nesu tik siena“, projektas „ERDVĖS“, „Creators76“, Klaipėdos miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)