Klaipėdos mieste iki šiol stovėjo 34 tekstilės konteineriai, klaipėdiečiai per praėjusius metus juose paliko beveik 300 tonų tekstilės. Konteinerių skaičiui išaugus iki 74, atitinkamai tikimasi padidinti ir surenkamos tekstilės kiekius. Konteinerius stengiamasi statyti gyventojams patogiose vietose, daugiausia prie prekybos centrų.

„Mūsų patirtis rodo, kad jei tekstilės konteinerių infrastruktūra gyventojams yra patogi, tekstilės gaminius jie yra linkę rūšiuoti atsakingiau. Taigi, Klaipėdoje plečiame konteinerių tinklą, kad tekstilės nereikėtų gabenti toli nuo namų, gyventojams tinkamai rūšiuoti būtų lengviau. Svarbu tai, kad surinkta tekstilė nenugula buitinių atliekų konteineryje, sąvartynuose – ji vežama į rūšiavimo centrą Vilniuje, kur paruošiama tolimesniam naudojimui“, – teigė Konstantinas Gurinas, „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo verslo direktorius.

Tekstilės konteineriai skirti tik nesuplyšusiai, švariai, naudoti dar tinkamai tekstilei. Čia galima mesti drabužius, avalynę porose, rankines ir diržus, užuolaidas, rankšluosčius, patalynės užvalkalų komplektus, kuriuos ir patys dar naudotumėte.

„Keičiantis sezonams gyventojai peržiūri savo spintų turinį, atrenka nebedėvimą aprangą, vaikų išaugtus drabužius, kitus nenaudojamus tekstilės gaminius. Ne visi gyventojai yra linkę ieškoti, kam galėtų atiduoti nebereikalingą tekstilę, tuomet gali patogiai pasinaudoti tekstilės konteineriais“, – sako K. Gurinas.

Klaipėdoje surinkta tekstilė keliauja į rūšiavimo centrą Vilniuje, kuriame tekstilės gaminiai perrūšiuojami, suskirstomi į beveik 100 skirtingų kategorijų ir paruošiami antriniam panaudojimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją