Kretingiškis Egidijus „Vakarų ekspresui“ pasakojo praėjusį sekmadienį netikėtai patekęs į spąstus, kai senu įpročiu bandė važiuoti per automobilių stovėjimo aikštelę ties Bandužių prekybos centru tarp Vingio ir Kuncų gatvių.

Retai toje Klaipėdos dalyje būnantis vyras turėdamas laiko nusprendė užsukti į anksčiau čia veikusį prekybos centrą. Jis sakė nežinojęs, kad prekybos centras tuo adresu jau nebeveikia.

„Nustebau, kad Kuncų gatvėje važiuojant link prekybos centro mane pasitiko užkardas. Privažiavus jis pakilo ir, nieko blogo neįtardamas, pravažiavau.

Bet pamatęs, jog mano pageidaujamas prekybos centras čia nebeveikia, ruošiausi išvažiuoti lauk, supratau, kad manęs taip paprastai niekas neišleis – reikia sumokėti 2 eurus, bet pavedimą galima padaryti tik internetu, o mano telefonas – senas, mygtukinis... Supratau, kad ne juokais įkliuvau“, – nesmagią istoriją pasakojo kretingiškis.

Jis paskambino ant lentelėje prie užkardo nurodytu telefonu, tačiau esą atsiliepusi moteris sakė niekuo negalinti jam padėti.

Esą įprastai darbo dienomis kurį laiką toje aikštelėje galima stovėti nemokamai, tačiau kadangi kretingiškis pro užkardą pravažiavo sekmadienį, nemokamai jo niekas neišleis.

„Pastebėjau, kad kitoje pusėje esantis užkardas sulaužytas, bet telefonu kalbėjusi moteris nerekomendavo pro jį važiuoti, nes būsiu nubaustas.

Ji siūlė man skambinti draugams ar pažįstamiems, kad jie pabandytų kaip nors už mane sumokėti. Kas čia per nesąmonė? Jei yra užkardas, turėtų būti galimybė atsiskaityti ir grynaisiais.

Juk ne visi turi tik išmaniuosius telefonus. Galų gale gali iš viso neturėti su savimi telefono, arba jis gali būti išsikrovęs, tad negalėtum atsiskaityti ir siųsdamas SMS žinutę“, – piktinosi kretingiškis.

Prie užkardo jis sakė prastovėjęs gerą pusvalandį. Laimei, pro šalį ėjusi nepažįstama moteris sutiko kretingiškiui pagelbėti. Ji su savo išmaniuoju telefonu sumokėjo 2 eurus, o Egidijus atidavė jai pinigus.

„Manau, kad į tokią absurdišką situaciją šioje gatvėje gali patekti ne vienas. Turėtų būti aiškiai parašyta, kad sekmadienį pravažiavęs pro užkardą turėsi susimokėti. Jei daro, tegul padaro žmogiškai“, – piktinosi kretingiškis.

Budelkiemio g. seniūnaitis Jonas Bartkevičius „Vakarų ekspresui“ pasakojo, kad dėl šio užkardo su jį įrengusiais verslininkais kovoja jau kuris laikas.

Pasak jo, situacija buvo svarstyta ir Klaipėdos miesto savivaldybės saugaus eismo komisijos posėdyje, bet kol kas pavyko pasiekti tik tiek, kad vienoje vietoje buvo panaikintas stovėti draudžiantis ženklas.

„Ir aš kovoju, ir visa bendruomenė kovoja. Nenuleisime rankų ir toliau. Manau, kad tai yra pasityčiojimas. Ypač sekmadieniais, kai net kelioms sekundėms įvažiavęs pro užkardą turi susimokėti“, – sakė J. Bartkevičius.

„Vakarų eksprese“ jau rašėme, kad galimybės vairuotojams sutrumpinti kelią važiuojant per automobilių stovėjimo aikštelę ties Bandužių prekybos centru tarp Vingio ir Kuncų gatvių neliko praėjusiais metais – prekybos centro iniciatyva buvo įrengti užkardai, kurie apribojo tranzitinį eismą.

„Pagrindinis tikslas yra apriboti tranzitą. Tai nėra kelias, o stovėjimo aikštelė“, – kodėl įrengta įvažiavimo į aikštelę kontrolės sistema, praėjusių metų pavasarį „Vakarų ekspresui“ paaiškino teritoriją valdančios UAB „Bandužiai“ atstovas.