Klaipėdos politikų prašoma leisti iš apleistų pastatų sąrašo išbraukti Kretingos gatvėje likusius buvusios Klaipėdos kino studijos pastatus.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, tokį prašymą pateikė naujasis patalpų savininkas - UAB „Bilukas“.

„Jie turi tokią teisę, nes praėjusių metų rudenį patalpas įsigijo nepraėjus 3 mėnesiams po to, kai jos buvo įtrauktos į apleistų statinių sąrašą“, - pristatydamas šį klausimą politikams Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete paaiškino G. Pocius.

Jis sakė nematantis kliūčių tai padaryti, nes naujieji savininkai pradėjo tvarkyti ir kuopti apleistą Klaipėdos Holivudu vadinamą teritoriją, esančią Kretingos g. 100.

„Turbūt netrukus pamatysime projektinę dokumentaciją, bus išduoti statybos leidimai ir prasidės statybos. Pagal detalųjį planą ten numatomas daugiabutis gyvenamasis namas“, - politikams pasakojo G. Pocius.

Politikai domėjosi, kada minėta teritorija bus ne tik išvalyta, bet ir nugriauti buvusios kino studijos statiniai.

„Be abejo, jie bus nugriauti, bet pirmiausiai reikia pasidaryti griovimo projektą ir gauti leidimą“, - paaiškino valdininkas.

„Vakarų ekspresas“ pasiteiravo bendrovės „Bilukas“ vadovo Andrejaus Vaišvilos, kada ir kas turėtų išdygti vietoje buvusios kino studijos pastatų.

„Dar tiksliai nežinome, ką darysime. Neseniai gavome topografines nuotraukas, renkamės projektuotojus, dar svarstysime, ką ten daryti. Manau, po dviejų trijų mėnesių turėtų būti aiškiau“, - sakė A. Vaišvila.

Jis neslėpė, kad apleistas buvusios kino studijos patalpas įsigijo dėl patrauklios vietos.

„Negali tokia patraukli vieta būti apleista 15-20 metų, kaip buvo iki šiol. Jau ir dabar po truputį tvarkomės. Kiek įmanoma, išvalėme teritoriją, išvežėme šiukšles“, - pasakojo A. Vaišvila.

„Vakarų ekspresas“ apie apleistas Klaipėdos kino studijos patalpas rašė ne kartą.

Paskutinis filmavimas ten vyko 2004-2005 metais, kai buvo statomas Algimanto Puipos režisuotas Balio Sruogos „Dievų miškas“. Šiame filme vaidinę aktoriai prisimena, kad jau tuomet kino studijos patalpos buvo apleistos, jose buvo filmuojamos konclagerio, tardymų scenos.

Apleistose patalpose vyko ne vienas gaisras, aplinkinių namų gyventojai skųsdavosi, kad ten renkasi benamiai. Pastaraisiais metais buvęs Klaipėdos Holivudas buvo tapęs populiaria jaunimo susirinkimų vieta, kurioje bet kurią dieną galėjo nutikti nelaimė. Tikimasi, kad atsiradus naujiems šeimininkams situacija greitai pasikeis.