Vandalizmo aktą pirmoji pastebėjo pročkelė Adelė Budvytienė, atėjusi atrakinti koplyčią. Savaitgalio dienomis įvykio vietoje dirbo policijos pareigūnai.

Jau greit bus dešimtmetis, kai buvusiame Rusnės vaikų darželio pastate buvo įrengta katalikų šv. Juozapo koplyčia. Čia aukoti šv. Mišias iš Šilutės atvažiuoja vikaras Raimondas Jonauskas, neretai atvyksta ir pats klebonas kanauninkas Remigijus Saunorius.

„Šilutės naujienoms“ klebonas sakė, kad vagys daugiau žalos padarė besibraudami koplyčion, negu turėjo iš to naudos. Jiems nepavyko atrakinti durų, todėl jie vandališkai jas išlupo su visais vyriais. Užtat patekę į vidų jie išplėšė aukų dėžutę ir dėžutę, į kurią paprastai tikintieji įmeta centus už žvakelę.

Pasak klebono R. Saunoriaus, vagių grobis siekė daugių daugiausia iki 20 eurų. „Toje dėžutėje rasdavome po 5 – 7 eurus per kelis mėnesius, dar mažiau galėjo būti suaukota už žvakeles“, - svarstė klebonas.

Humoro jausmo nestokojantis klebonas pridūrė, kad vagys buvę tikri katalikai – jie nieko nesuniokojo, net ir šv. Mišioms skirto vyno nepalietė.

Klebonui gaila, kad sugadintos koplyčios durys, bet jis tikisi, kad nupirkus naujus vyrius jas pavyks suremontuoti. „Ne tiek žalos padarė, kiek jausmą nemalonų širdyje paliko“, - sakė R. Saunorius.