Šiandien 18 valandą Žemaitijos dailininkų sąjungos galerijoje (Žvejų g. 1/2) Neringos muziejaus direktorės pavaduotoja Indrė Žigeu pristatys paskaitą „Stikliniai taros ir stalo indai Klaipėdoje XVI-XIX a.: prabanga ar būtinybė?“

V. Vaivada skaičiavo, kad tai - jau šimtasis vakaras, per kurį klausytojai galės pasinerti į senosios Klaipėdos istoriją.

„2006 metais visuomenė sujudo, kai buvo nugriautas XVIII amžiaus gyvenamasis pastatas „Luja“. Jis buvo vėliau atkurtas, tačiau (unikalaus, - aut. past.) pastato tai juk nesugrąžinsi. Kitas pastatas - senasis malūnas, kurio likimas neaiškus ir dabar“, - kalbėdamas apie paskaitų ciklo idėją dėstė vyras.

V. Vaivada kalbėjo, kad klaipėdiečiai parodė, jog nedaug žino apie pastatus, kurie turi vertę, tad 2008 metais įvyko pirmoji paskaita.

„Ir štai - sulaukėme šimtojo vakaro“, - džiaugėsi jis, pabrėždamas, kad šios paskaitos skatina ir visuomenės sąmoningumą - klaipėdiečiai vis aktyviau domisi istorija.

Mokslininkas užsiminė, kad trečiadienį vyksiančios paskaitos metu bus narpliojama, kuo Klaipėdoje vykstantys procesai, susiję su stiklu, išsiskyrė, ir kokius uostamiesčio gyventojų kasdienius įpročius skatino.