Įrengė šviesoforus

Šiuo metu eismas tiltu vyksta viena eismo juosta, mat kitoje eismo juostoje klojamas asfaltbetonio sluoksnis. Taip pat paraleliai liejamas ir klojamas ir pėsčiųjų bei dviračių takas.

Siekiant išvengti spūsčių, buvo pastatyti visą parą veikiantys laikini šviesoforai.

Kelio ruože taip pat pastatyti papildomi laikini kelio ženklai, tad rangovas prašo važiuojant stebėti ženklus ir vadovautis jais.

Dar daug

Darbai ant tilto vyksta kasdien. Pagal sutartį turi būti visiškai pakeista tilto perdanga, sustiprintos bei praplatintos esamos atramos, rekonstruoti šlaitų tvirtinimo elementai.

Tilto prieigose dar bus įrengtos poilsio aikštelės, praplatinti tilto šalitilčiai bus pritaikyti pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų eismui, žmonėms su negalia.

Saugiam eismui užtikrinti bus įrengti ir turėklai.

Rangovas žada, kad šį mėnesį visi numatyti darbai bus tikrai baigti, tada tiltas bus oficialiai atidarytas, jo rekonstrukcija bus baigta.

Laukia remonto

Lietuvos automobilių kelių direkcijos patarėjas Remigijus Lipkevičius patvirtino, kad per trejus ateinančius metus visi trys pagrindiniai Kėdainių tiltai bus rekonstruoti.

„Mes pusantrų metų jau kalbame apie tai, kad valstybinės reikšmės keliuose yra tiltų, kurie yra blogos arba labai blogos būklės. Kėdainių liūdnasis atvejis tai ir įrodė.

Aš asmeniškai dar dirbdamas direktoriumi priėmiau iššūkį, kad šią situaciją mes ištaisytume. Mes matome, kad dėka Lietuvos automobilių kelių direkcijos bei rangovo darbo dėka rezultatas yra akivaizdžiai matomas.

Turime užduotį iš Susisiekimo ministerijos per ateinančius trejus metus visus blogos būklės tiltas sutvarkyti – arba suremontuoti, arba rekonstruoti.

Po trejų metų visi Kėdainių tiltai bus atnaujinti. Situacija tikrai pasikeis“, – patikino R. Lipkevičius.