Dvi aikštės

„Šiuo metu atnaujinamos abi prie tvenkinio esančios aikštės. Tai reiškia, kad bus atnaujinama aikščių danga. Vietoje seno asfalto aikštėse atsiras trinkelės. Taip pat bus įrengti takai pasivaikščioti tiek vaikams, tiek senjorams. Atnaujinsime ir mūsų stadioną. Jį įrengsime ir pritaikysime ne tik jaunimo, bet ir vyresniųjų poreikiams. Ten atsiras krepšinio, tinklinio aikštelės, nauji suoliukai. Ašarėnos gatvėje bus atnaujinami ir šaligatviai, gatvėje taip pat bus paklotas naujas asfaltas. Vaizdas pasikeis nuo pat seniūnijos pastato iki pat maudyklos. Viskas bus atnaujinama“, – dėstė Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas.

Daug darbų

„Šiuo metu Pelėdnagiuose dirba ne viena įmonė – iš viso keturi rangovai. Darbai vykdomi visame miestelyje iškart. Taip pat nepamirškime, kad darbus pirmieji pradėjo dujininkai, o tik po to statybininkai. Taigi iš viso miestelyje dirba šeši rangovai, vyksta šešių dalių Europos Sąjungos projektų įgyvendinimas. Europos Sąjunga Pelėdnagiams skyrė 870 tūkst. eurų. Darbai bus atliekami šiais ir kitais metais“, – paaiškino Pelėdnagių seniūnas.

Kitais metais

Darbus Pelėdnagiuose planuojama pabaigti 2019 metais. Darbus atlieka įmonės „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnyba, „Donersta“, „Telšių statyba“. Darbai finansuojami iš Europos Sąjungos fondų. Europos Sąjungos paramą gavo ne tik Pelėdnagių, bet ir Vilainių seniūnijos, mat pinigai skirti priemiestinėms seniūnijoms prie miesto pritraukti, infrastruktūrai gerinti, aplinkai atnaujinti.