Multifunkcinė poilsio zona

Kėdainių miesto senamiesčio nauja viešoji erdvė yra įrengta kaip multifunkcinė poilsio zona: čia pastatyti suolai, pavėsinė, sūpynės, stalo teniso ir stalo futbolo, šachmatų stalai, dviračių stovas, įrengtas masažinis takas.

Kad erdve būtų galima naudotis ir sutemus, įrengtas apšvietimas.

Projekto vertė siekia daugiau kaip apie 110 tūkst. eurų.

Lėšas skyrė Europos Sąjungos fondai ir Kėdainių rajono savivaldybė.

Dalis didelio projekto

Radvilų gatvės poilsio zonos įrengimas yra projekto „Kompleksiškas Kėdainių miesto upių prieigų sutvarkymas sukuriant patrauklias viešąsias erdves bendruomenei ir verslui“ dalis.

„Rinkos aikštė“ jau rašė, kad Kėdainių senamiesčio erdvės buvo atnaujinamos nuolat – čia įrengtos ne tik poilsio zonos, bet ir automobilių stovėjimo aikštelės. Naujos aikštelės įrengtos tarp Radvilų gatvės ir Valstybinės mokesčių inspekcijos Kėdainių poskyrio, prie muzikos mokyklos, nauja aikštelė ir poilsio erdvė įrengta prie Nevėžio upės ties Didžiosios Rinkos aikšte.

Prašo supratimo

Kėdainių miesto seniūnas Algirdas Krivičius prašo gyventojų supratimo ir geranoriškumo, mat pastebima, kad naujas poilsio zonas mėgsta ir vyresnis jaunimas, kuris ne visada elgiasi tinkamai. Dažnai yra apipaišomi suoliukai, gadinamas inventorius.

„Norėčiau pasakyti Kėdainių miesto gyventojams, kad viskas yra daroma jų labui. Daroma, kad žmonėms būtų patogiau, kad jie galėtų turiningai ir gražiai praleisti laisvą laiką.

Norėčiau paprašyti, kad neniokotume bendro visų mūsų turto, o jei pamatome, kad kažkas niokoja – sudrausmintume ir praneštume“, – prašo A. Krivičius.

Didelės pastangos

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius pažymėjo, kad savivaldybė skiria didžiulį dėmesį viešųjų miesto erdvių atnaujinimui.

„Siekiame, kad viešosios erdvės kaip įmanoma labiau atitiktų gyventojų aktualiuosius poreikius ir architektūriniu požiūriu dar labiau puoštų senamiestį.

Ypač norima, kad tos erdvės prisidėtų prie jaunimo laisvalaikio praleidimo įvairovės ir gerintų visų miestiečių sveikatą bei galimybes sportuoti ir įdomiai leisti laisvalaikį, o atsiradę nauji elementai trauktų tiek rajono gyventojus, tiek miesto svečius į mūsų senąjį miestą“, – sakė A. Kacevičius.